Voormalige Special Forces Operator Richard Bergmans en ondernemer Daan Dohmen van Luscii schreven samen een boek met tips om productiever te werken.
Volledig scherm
PREMIUM
Voormalige Special Forces Operator Richard Bergmans en ondernemer Daan Dohmen van Luscii schreven samen een boek met tips om productiever te werken. © Koen Verheijden


Als een commando in de kantoortuin: ‘Heel gek als iemand anders mij gaat corrigeren als ík sniper ben’

Wat heeft het bedrijfsleven met de krijgsmacht te maken? Meer dan je denkt. Ondernemers die meer voor elkaar willen krijgen met hun team, kunnen de kunst afkijken bij de Special Operations Forces van het leger. Houd om te beginnen eens op met elkaar te controleren, schrijven oud-commando Richard Bergmans en ondernemer Daan Dohmen in een boek dat vandaag verschijnt.

4 reacties

 • ruud van Diggel

  1 jaar geleden
  Dus als je een oud commando in je bedrijf een advies laat geven bij de aanschaf van je vrachtwagen dan blijkt ie te hoog te zijn
 • John van Rijsingen

  1 jaar geleden
  De belastingdienst wordt jullie eerste klant!
 • V Blessing

  1 jaar geleden
  Heel veel success gewenst Mijn ervaring bij het introduceren van een soortgelijke principe zijn tot nu toe teleurstellend. De doorsnee werknemer heeft geen interesse om aan zoiets mee te werken en samen een success ervan te maken. Meestal schrikt iemand in het lagere management wakker en beseft, dat verlies van macht op de loer ligt. Of te veel medewerkers zijn bang dat goed meewerken een moeilijk functioneringsgesprek ten gevolge heeft en de promotie niet doorgaat.
 • van Bergen

  1 jaar geleden
  In de offshore dezelfde modus operandi. Je pakt iets niet aan, je pakt het beet! En je laat het niet meer los, tot gebeurd is, wat ermee moest gebeuren. Je zit in de offshore bij elkaar op zee, als unit, de hulp van buitenaf is maar zeer beperkt. Maar je hebt je mandaat, en je inzicht. Toolbox meetings in situ zijn scherp en to the point, niet het gezever van kantoor vergaderingen, waarop zelfs gekleed wordt. Neem het beste uit die twee werelden, en boetseer een werkbare situatie voor iedereen.
 1. Arjen had een overlevingskans van 2 procent, na wonderbaarlijk herstel leeft hij nu zijn droom

  Arjen had een overle­vings­kans van 2 procent, na wonderbaar­lijk herstel leeft hij nu zijn droom

  Nederland vaarwel zeggen voor een eigen bedrijf in het buitenland: Lenja te Velde (54) en haar partner Arjen van Weeghel (55) namen die stap na een bijzondere moeilijke periode in hun leven. Arjen kreeg begin 2022 een longembolie waarna zijn leven aan een zijden draadje hing. Toen hij bijkwam uit zijn coma, wist hij wat hij wilde: wijnboer worden. Inmiddels runnen de twee een wijnboerderij in Italië.