Brussel wil oproepkrachten meer rechten geven, dat zou bezorgplatforms miljarden kosten.
Volledig scherm
PREMIUM
Brussel wil oproepkrachten meer rechten geven, dat zou bezorgplatforms miljarden kosten. © Pix4Profs / Jules van Iperen

Brussel wil dat pizzabezorger ‘gewone’ werknemer wordt, kost bezorgplatforms miljarden

Meer dan 4 miljoen bezorgkoeriers en andere oproepkrachten in Europa gaan straks samen 484 miljoen extra verdienen doordat zij ‘gewone’ werknemers worden, met alle rechten van dien. 

23 reacties

 • Chris Eskes

  1 maand geleden
  We worden belazerd waar we bijstaan, heb als alleenstaande vaak pizza's besteld bij New York pizza, betaalde ik eerst 8,95 de laatste keer kwam daar ineens 1,04 bezorgkosten bij terwijl er al een verschil van een euro inzat tussen afhalen en bezorgen, ik betaalde dus 2 euro voor bezorgen, nu doen ze het anders; álle pizza's zijn "gewoon" een euro duurder geworden. Lang leve de inflatie!
 • Leon Dijkstra

  1 maand geleden
  De EU is rood, Nederland is rood. Schandalig die bemoeizicht. Door al die linkse maatregelen gaan er heel wat bedrijven over de kop.
 • Anoniem

  1 maand geleden
  @Lisa Visser. @JeanPaul Dink.Het volk heeft ons parlement gekozen, onze gekozen leiders maken samen afspraken in Brussel. Bovendien is het Europarlement door ons samen gekozen. De Nederlandse politiek maakt dagelijks keuzes, waar ik niet mee ingestemd heb. Geartsje Dijkstra
 • Jan van der Velden

  1 maand geleden
  En wie gaat dat betalen??
 • Anoniem

  1 maand geleden
  Heel goed, een baan is een baan. Je wilt geld maken met een pizza maar niet zelf bezorgen? Nou, Dan creeer je een baan voor iemand en loont het niet dan bezorg je niet. Simpels. Henk vd Dam