Buitenkans: nu aanmelden voor een jaar ‘thuiswerken’ op Barbados
Begint je keukentafel na maanden thuiswerken te vervelen en mag je nog niet terug naar kantoor? Ga dan op Barbados werken, zegt de premier van dit Caribische eiland. Ze nodigt iedereen uit om er een jaar op afstand te komen werken. Aanmelden kan nu.
Delen per e-mail
De coronacrisis heeft het eiland in het Caribische gebied hard geraakt. Toeristen konden niet meer komen, waarmee een grote bron van inkomsten voor Barbados wegviel. Nu hoopt Mia Amor Mottley, de premier van Barbados, mensen naar het eiland te trekken door ze een speciaal visum te verlenen voor een jaar.
‘Covid-19 heeft het werken wereldwijd veranderd, een groot aantal mensen werkt nu op afstand vanuit huis. Nu geven wij ze de kans om de komende twaalf maanden hier te komen werken’, zegt de premier op de site van de overheid.
Document
Sinds afgelopen vrijdag is de Barbados Welcome Stamp aan te vragen. Het woon-werkvisum regel je digitaal en kost 2000 Amerikaanse dollar (ongeveer 1700 euro). Families betalen samen 3000 dollar (iets meer dan 2500 euro).
Normaal gesproken kost het aanvragen van een visum veel tijd, maar dit document heb je volgens de overheid van Barbados al binnen zeven dagen in bezit. Nog een voordeel: aanvragers hoeven geen lokale inkomstenbelasting te betalen als ze op het eiland werken.
De grootste voordelen van werken op afstand vanaf Barbados zijn natuurlijk het mooie weer en de prachtige stranden, maar het leven is er ook relatief goedkoop. Volgens de autoriteiten vind je zo een betaalbare studio aan het strand. Daarnaast is er genoeg te doen op het eiland. Als je je laptop hebt dichtgeklapt, kun je lekker naar het strand gaan om te zwemmen, surfen, duiken, of om in een strandbar een cocktail te drinken.
Coronabesmettingen
Maar hoe zit het met het coronabesmettingsgevaar? Het land doet er alles aan om het reizen en het verblijf van nieuwe gasten zo veilig mogelijk te maken, verzekert de overheid. Barbados heeft het aantal besmettingen met het coronavirus tot nu toe goed weten te beperken. Op het eiland leven meer dan 280.000 mensen; er zijn iets meer dan 100 coronabesmettingen bekend en 7 dodelijke slachtoffers.
Thuiswerken gaat de een makkelijker af dan de ander. Hoogleraar organisatiepsychologie Aukje Nauta (Universiteit Leiden) weet precies wat thuiswerken juist zo moeilijk maakt en hoe je het leuk houdt:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Door webshops ligt een koopverslaving op de loer, dit doe je eraan
Winkelen en uitgaan kan al een tijd niet, maar gelukkig hebben we webshops. Nou ja, gelukkig... Voor sommige mensen is een druk op de koopknop zó verleidelijk, dat een koopverslaving op de loer ligt. -
PREMIUM1
Prenatale depressie blijft vaak onbehandeld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuurtje’
Niet elke zwangere vrouw is in blijde verwachting. Sommigen voelen zich neerslachtig of angstig, maar om hulp vragen is moeilijk. Dat kan een prenatale depressie tot gevolg hebben. ,,Het is not done om te praten over de slechte kanten van een zwangerschap”, vertelt ervaringsdeskundige Carmen Wille (31). Vroedvrouw en psychotherapeute An-Sofie Van Parys pleit voor meer bewustwording, want een prenatale depressie kan ernstige gevolgen hebben voor moeder én kind. -
‘Ik ben best bereid wat te proberen voor mijn gezondheid en productiviteit, maar er zijn grenzen’
Psycholoog Thijs Launspach is stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: koude douche -
Niet op vakantie deze zomer maar ‘gewoon’ aan het werk? Zo blijf je gemotiveerd
Het is zomer en dat betekent voor veel werknemers vakantie. Maar genoeg Nederlanders werken deze lome maanden gewoon door. ‘Zomersleur’ ligt op de loer. Hoe houd je het (thuis)werken leuk als je minder te doen hebt en al je collega’s lekker op vakantie zijn? -
PREMIUMVerkiezingen
Is nieuw asfalt nog nodig nu thuiswerken de norm is? Partijen zijn verdeeld
In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen geven politieke partijen in acht afleveringen hun standpunten op het gebied van onder meer wonen, werken, vergroening, asfalt en de nexit. Vandaag aflevering 6: Hebben we al dat asfalt nog wel nodig nu miljoenen mensen thuiswerken? Aan het woord Gijs van Dijk (PvdA) en Joost Eerdmans (JA21).
-
PREMIUM
Kappers voeren actie voor heropening: ‘Als er niet snel wat gebeurt, gaat het licht hier uit’
Al maandenlang geen klant meer in de stoel. Kappers zijn de wanhoop nabij en doen donderdag massaal mee aan de landelijke actie #lichtvoordathetuitgaat. Dat is noodzaak want steeds meer kappers zijn tóch aan het knippen. ,,Ik betaal er de boodschappen van.” -
Terugkeer naar kantoor? Bij T-Mobile kunnen ze niet wachten
Werkend Nederland staat te popelen om terug te keren naar kantoor. Nog onduidelijk is hoe dat straks zal zijn. Telecombedrijf T-Mobile vraagt zijn medewerkers naar hun wensen. En die mogen over meer meedenken dan alleen de inrichting van werkplekken en het aantal dagen op kantoor. -
Voor altijd blijven thuiswerken: bij dit Nederlandse bedrijf mag het
Het thuiswerken bevalt werkgevers en werknemers zo goed, dat personeel bij sommige bedrijven niet meer terug hoeft te komen naar kantoor, ook na de crisis niet. Zo hebben Twitter en Facebook al aangekondigd dat werknemers voor altijd thuis mogen blijven werken als ze dat willen. Is dit een trend die ook in Nederland navolging gaat krijgen?