Overledenenverzorger Dave Boekhout
Volledig scherm
Overledenenverzorger Dave Boekhout © Eigen archief

Dave is overledenenverzorger: ‘Elke dag met een glimlach naar werk, hoe gek dat ook klinkt’

Iemand moet het doenWerk kan niet altijd leuk zijn, maar waarom kiezen mensen voor het vak van ‘putjesschepper’, deurwaarder of overledenenverzorger? In deze reeks vertellen Nederlanders met zo’n baan over hun werk, waarom ze ervoor kozen en wat het zo interessant maakt. Vandaag: Dave Boekhout (45) uit Helmond werkt al bijna twintig jaar als overledenenverzorger.

6 reacties

 • Anoniem

  2 weken geleden
  A.Scheermer Enorm blij dat dit soort beroepen bestaan dat er ook mensen zijn die dit werk graag doen. Zo'n iemand bij degene die je dierbaar is kun je alles vragen. Hoe fijn is dat!! Bedankt dat jullie dit werk doen!!
 • van Bergen

  1 maand geleden
  Wees maar blij dat "ze" er zijn. Want ook ù ligt daar op een dag. Dank u, dames en heren, die dit werk voor ons doen . .
 • Zegwaard

  1 maand geleden
  Als vrijwilliger bij ons religieus genootschap was, kleedt en kist ik samen met andere vrijwilligers de doden van onze gemeente. Vrijwillig, mooi werk en ook al kan de overledene je niet bedanken erg dankbaar werk, mede om het zo mooi mogelijk te doen, wassen, drogen, kleden, kisten, kist sluiten en wanneer er directe familieleden zijn die mee willen helpen om de laatste hand aan het aankleden te verrichten die daar bij ondersteunen en waar nodig uitleg geven.
 • jannie kuik

  1 maand geleden
  fijn dat er goede mensen zijn respect
 • Wilma Lutz

  1 maand geleden
  Toen mij schoonmoeder in 2016 overleed,heeft haar kleindochter/ onze dochter,werkzaam in de zorg mee geholpen om haar oma af te leggen,te verzorgen en op te maken. Ze heeft er tot op heden geen spijt van ,dat ze die laatste eer aan haar oma op die manier kon bewijzen.