Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Shutterstock

De impact van thuiswerken op je brein: ‘We worden er gewoon niet blij van’

Thuiswerken is here to stay. Veel bedrijven zijn van plan om hun kantoren in de toekomst minder te gaan gebruiken. Maar is al dat thuiswerken eigenlijk wel goed voor ons brein? 

14 reacties

 • Eddy Vries

  2 jaar geleden
  Wees blij wanneer je werk hebt en wees blij als je een thuis hebt... Naast een goede gezondheid mag je de rest als bonus zien!
 • Heleen Verhoef

  2 jaar geleden
  Het gedwongenmoeten werken in een drukke kantoortuin heeft JUIST bijgedragen aan mijn ziek uitvallen. Ik gedij het beste in mijn eentje en zou graag zovel mogelijk thuiswerken met af en toe een (half) dagje in de week naar kantoor om de contacten aan te houden. Ik werd echt letterlijk doodongelukkig en ziek van alles om me heen. Ik zoek nu dan ook werk wat ik vanuit huis kan doen.
 • Jan Leeuwen

  2 jaar geleden
  Mijn werk is puur individueel en ik werk eigenlijk al 29 jaar van huis, met een korte onderbreking toen ik twee jaar in een groot kantoor werkte. Het leukste daarvan waren de koffie- en lunchpauzes met collega's in de kantine. En het feit dat je het werk echt achter kon laten door de deur van het kantoor achter je dicht te trekken. Dat lukt thuis niet altijd, zoals in het artikel ook wordt aangehaald. Toch kan ik me een terugkeer naar een kantooromgeving niet goed voorstellen.
 • R Bosch

  2 jaar geleden
  Een dag thuis werken is prima, 2 dagen uit te houden en daarna is het gebeurd. Te veel prikkels, te veel afleiding van de verkeerde zaken. Het beste er van maken blijft over. Die kantoren zijn al die jaren niet voor niets gebleven.
 • Desiree van den Berg

  2 jaar geleden
  Ik zou aan 1 dag kantoor genoeg hebben. Maar vrees dat mijn baas dat anders ziet. 2 kantoor en 3 thuis zou ik erg prettig vinden. Ik kan thuis met veel meer focus alles doen. Geen reistijd. Geen milieu vervuiling.