AP
Volledig scherm
PREMIUM
© AP

De overgangsperiode naar de nieuwe etiquette: 'Drie zoenen maken plaats voor hand of knikje’

EtiquetteGaan we weer massaal handen schudden en drie keer zoenen nu de 1,5 meter afstand eind deze maand bij het grofvuil wordt gezet? Het eerste wel en het tweede niet, verwachten experts.

13 reacties

 • Jaap Spruitenburg

  1 week geleden
  In iedere begroeting draait het uiteindelijk om de context en spontantiteit dunkt mij... We kunnen het volgens mij beter eens een keer die over digitale schermpjes hebben die onze aandacht opeisen. Dat het geen vervanging moet zijn van echt contact want anders vervreemden we alleen maar verder van elkaar. En dat als je kinderen iets aan je vragen we het scherm dichtklappen of uit het zicht in een la leggen. In die aandacht en synergie zit namelijk onze echte waarde als mensen...
 • elisa bakker

  1 week geleden
  Ik vind het wel goed zo gezien mijn chemo blijf ik afstand houden en een mondkapje dragen daarbij handen schudden en 3 zoenen geven is nooit zo mijn ding geweest
 • Eddie Van den Broek

  1 week geleden
  Voor alle zuurpruimen, ieder mens heeft het recht om NEE te zeggen.
 • K.H. Kramer

  1 week geleden
  Als single is het veel moeilijker om geen knuffels of zoenen te krijgen. Dat is een gemis, veel meer door de corona. Makkelijk praten als je een gezin hebt of partner. Als het goed is, krijg je die knuffels toch wel.
 • marja kok

  1 week geleden
  Heerlijk van het zoenen af nu, die collega waar je helemaal niet mee op kan schieten geeft bij de jaarwisseling 3 judaszoenen brrrrrr. Zoenen en omhelzen is belangrijk maar wel bij degenen die echt belangrijk voor je zijn.