Anne-Marije Buckens
Volledig scherm
Anne-Marije Buckens © Koen Verheijden

De woede welt in mij op. ‘Schaamteloos!’, zeg ik tot mijn eigen schrik met tranen in mijn ogen

ColumnAnne-Marije Buckens (33) heeft ruim tien jaar een bedrijf waarmee ze 50-plussers aan werk helpt. Ze schrijft over de mensen die ze ontmoette en aan werk heeft geholpen.

19 reacties

 • Korbee

  4 maanden geleden
  Over schaamteloze reacties gesproken. Er staat duidelijk in het verhaal dat de bijstandsmoeder ook nog eens ziekte en pech heeft gehad, waardoor zij problemen heeft om rond te komen. Toch lezen een paar reaguurders daar niet op. En ook niet op het andere verhaal, dat er iemand bewust feiten verdraait om het herplaatsingstraject niet verder te hoeven volgen. Bah.
 • Romina Szabó

  4 maanden geleden
  Heeft u in het kasboekje van de bijstandsmoeder gekeken? Van bijstand, toeslagen en kinderbijslag kun je prima leven!
 • Anoniem

  4 maanden geleden
  De bijstandsmoeder werkt al tijden niet en krijgt respect en de iemand die net zijn baan kwijtgeraakt mag niet teleurgesteld zijn? Welkom in de wondere wereld van Anne-Marije Buckens
 • BM Broer

  4 maanden geleden
  Als je als 33-er net uit het ei komt ziet de wereld er nog uit zoals de managementboeken je voorschotelen. Bovenstaande voorbeelden (verzonnen of werkelijkheid..?) zijn een simplificatie van de werkelijkheid, want over het algemeen willen ook ouderen graag werken. Het helpt als ze bij de zoektocht geholpen worden door iemand met wijsheid, ervaring en begrip voor de wensen van het individu.
 • Jan Pieter Groeneveld

  4 maanden geleden
  Anoniem, F. van der Heiden, Karin Silva, Ik heb slechts wat kritiek op de insteek schrijfster van dit stukje. 50+ mannen bij Defensie die herplaatst moeten worden. Ja die morren. Kennelijk heeft Overste dat dan slecht uitgelegd. Mevrouw vind het schaamteloos dat deze mensen weerwoord hebben. Nu, dat vind ik dus schaamteloos want dat recht heeft elke werknemer. En wat de vrouwelijke bijstandsouder betreft. Ja dat is in en in triest. Maar dat geldt ook voor bijstandsvaders.