Kees van de Graaf en Anly den Breejen in de jachthaven van Sliedrecht.
Volledig scherm
PREMIUM
Kees van de Graaf en Anly den Breejen in de jachthaven van Sliedrecht. © Victor van Breukelen

Deze bedrijven komen met een studiebeurs voor kinderen van werknemers

Vaste werknemers van Baggerbedrijf De Boer en Van der Leun uit Sliedrecht kunnen de rekening van hun studerende kinderen neerleggen bij de baas. Deze week hebben de bedrijven hun handtekening gezet onder een eigen studiefonds, waarin de bedrijven tienduizenden euro’s steken.

1 reactie

  • L Koenraad

    1 maand geleden
    Tja het is dat er van overheidswege een beperking zit op het aantal studiejaren maar anders was je weer terug bij af. Zoons/dochters van rijkelui die de "eeuwige student" kunnen uithangen (begaafd of niet) en de zoon/dochter van de arbeider/minimumloner of ouders met een uitkering (welke dan ook) die wel potentieel heeft kan vanwege de kosten (ik heb geleerd behalve hypotheek geen schulden te maken) geen studie volgen of is afhankelijk van een beurs van een goedwillende mecenas. L.Koenraad
  1. Deze hr-managers hoeven werknemers niet te bespieden: ‘Misschien maakt er één misbruik van’

    Deze hr-managers hoeven werknemers niet te bespieden: ‘Misschien maakt er één misbruik van’

    Ineens werkten we massaal vanuit huis, zagen we elkaar alleen nog via een scherm en bleek de motivatie soms ver te zoeken. Dat betekende voor veel hr-managers dat ze sinds de coronacrisis een heel andere koers moesten varen. Florien de Nijs van Exact en Arne-Christian van der Tang van TomTom draaien hun hand er niet voor om. Zij kregen juist een persoonlijkere band met de medewerkers en vinden controleren absoluut niet nodig.