Moeder Kitty en dochter Debora van Gassan Diamonds en het duo Ryan en Anne van Mooi! Company.
Volledig scherm
Moeder Kitty en dochter Debora van Gassan Diamonds en het duo Ryan en Anne van Mooi! Company. © Carin Verbruggen, privé-archief

Deze dochters werken met hun moeder: ‘Ik heb veel van haar geleerd’

MoederdagSamen met je moeder werken voor hetzelfde bedrijf. De een moet er niet aan denken, de ander vormt een super goed werkduo met mams. Deze twee moeder-dochterstellen willen inmiddels bijna niet meer anders. Het familie zijn heeft volgens hen veel voordelen. Ook vinden ze het nog steeds heel leuk om buiten werktijd te genieten van moeder-dochtermomenten. 

 1. Willen werkgevers wel écht weten hoe het met ons gaat? ‘Interesse tonen moet geen trucje zijn’
  7

  Willen werkgevers wel écht weten hoe het met ons gaat? ‘Interesse tonen moet geen trucje zijn’

  Leidinggevenden zouden vaker moeten vragen hoe het gaat met hun medewerkers. Dat kan leiden tot minder verzuim, meent verzekeraar Nationale-Nederlanden. Ruim de helft van de Nederlanders heeft nu niet het idee dat de vraag vanuit oprechte interesse wordt gesteld, blijkt uit onderzoek. Terwijl we allemaal gezien en gehoord willen worden. Vooral werkgevers lijken niet te weten hoe ze zo’n gesprek het beste kunnen aanpakken.
 2. Antonio vertelde tijdens sollicitatie over zijn psycholoog: ‘Ik word een held genoemd’

  Antonio vertelde tijdens sollicita­tie over zijn psycholoog: ‘Ik word een held genoemd’

  ,,Hoeveel uur per week wil je werken?” Op het moment dat Antonio Metevelis deze vraag krijgt tijdens een sollicitatiegesprek slaat de spanning bij hem toe. Zegt hij eerlijk dat hij een wekelijkse afspraak met zijn psycholoog heeft? Hij besluit er open over te zijn, met resultaat. Hij krijgt de baan. Maar is het altijd zo verstandig om aan je werkgever te vertellen dat je naar de psycholoog gaat?