V.l.n.r.: Sijbren Bartlema (32), Astrid Slootweg (32) en Roy van Ammers (38).
Volledig scherm
V.l.n.r.: Sijbren Bartlema (32), Astrid Slootweg (32) en Roy van Ammers (38). © Koen Verheijden

Deze werkenden leverden salaris in voor een droombaan: ‘Ik wilde meer lol in mijn leven’

Een van de belangrijkste factoren in een baan is een goed salaris. Maar dat geldt niet voor iedereen. Sijbren, Astrid en Roy ruilden meer dan de helft van hun salaris in voor hun droombaan.

4 reacties

 • Marc Fahrner

  1 jaar geleden
  Het ‘Is dit het nou’- gevoel zie ik op steeds jongere leeftijd ontstaan. Ik kwam er later achter. Je wordt gepushed te gaan studeren. ‘Alles eruit halen wat erin zit’. Helaas betekent voor veel ouders ‘alles’ niks meer dan een hoog salaris en status. Dát is hun definitie van succesvol. Velen die na de studie ambitieus aan hun loopbaan bij multinationals beginnen, raken teleurgesteld. Na een korte, zoete smaak van veel salaris, resteert de bittere nasmaak van onvrede. Tot je er wat aan doet! Top.
 • S. van Beijnum

  1 jaar geleden
  Ik hoop binnen 6 maanden mijn flat te hebben verkocht. Van wat ik ervan overhoud wil ik graag in Zuid Amerika een trekkerscamping beginnen, met een sjamanistische ceremonieplaats en misschien later wat eenvoudige huisjes erbij. Binnen het eerste half jaar wil ik 80% zelfvoorzienend leven, op termijn 100% zelfvoorzienend qua (medicijn)planten, groente/fruit, bloemenveld met bijenkorf, kippen, zonneboilers en kleine boomgaard. Dan hoef ik nooit meer te werken, dan ben ik aan het leven :)
 • D.P. Schreuders

  1 jaar geleden
  Heb 44 jaar voor de ABNAMRO gewerkt en wegens boventalligheid eruit gegooid ,ben nu TAXI chauffeur en verdien 600 euro per maand minder maar wat vindt ik dit toch leuk ik ben 65 jaar en moet dankzij RUTTE kabinetten nog tot oktober 2022 maar ik doe dit niet met tegenzin ,in tegendeel.
 • Jaap Spruitenburg

  1 jaar geleden
  Je leven bestaat uit de tijd die je krijgt, deze is dus vele malen waardevoller dan welke euro dan ook. Met de coronacrisis hebben we wel kunnen zien hoe relatief geld nog is geworden in ons leven. Na jaren besparen lopen sectoren tegen de muren van hun kunnen aan en wordt de stressvolle baan weinig beloond, terwijl de bankensector in een gouden kooi leeft. Tijd om geluk te hervalideren en iedereen die bijdrage levert in ieder soort vorm van de samenleving daar op passende wijze voor te belonen.