Foto ter illustratie. Werkzoekenden met een migratieachtergrond hebben een minder grote kans om uitgenodigd te worden voor een gesprek dan iemand met een Nederlandse achtergrond.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. Werkzoekenden met een migratieachtergrond hebben een minder grote kans om uitgenodigd te worden voor een gesprek dan iemand met een Nederlandse achtergrond. © Shutterstock

Discriminatie op de arbeidsmarkt? Dit zijn de cijfers

Ook op de arbeidsmarkt blijft discriminatie een probleem. Bij sollicitaties maken mensen met een migratieachtergrond minder kans om uitgenodigd te worden voor een gesprek. Ook herkomst is een veelgehoorde discriminatiegrond op de werkvloer. We zetten een aantal belangrijke onderzoeken en cijfers op een rijtje.  

  1. Ondanks vier trouwe dienstjaren kreeg docent Marijn geen vast contract: ‘Onrechtvaardig en onlogisch’
    PREMIUM

    Ondanks vier trouwe dienstja­ren kreeg docent Marijn geen vast contract: ‘Onrecht­vaar­dig en onlogisch’

    Na vier jaar trouwe dienst staat docent Marijn Scholte op straat. De faculteit sociale wetenschappen van de Universiteit Utrecht wil hem geen vast contract geven. Scholte is zo boos dat hij zijn voormalig werkgever voor de rechter sleept. Hij wil zijn baan terug en hoopt op verandering. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor alle andere ‘wegwerpdocenten’ in Nederland. ,,Je wordt een aantal jaar gebruikt, en daarna mag je weer verder.”