TRIK
Volledig scherm
PREMIUM
© TRIK

Doodsbang voor je leidinggevende: ‘Ik kreeg de ene paniekaanval na de andere’

reageerOp zondag begon het al. Sanne (35) had last van een nerveus gevoel en buikpijn. Ze zag als een berg op tegen de nieuwe week. Niet vanwege haar werkzaamheden, maar vanwege haar leidinggevende. ‘Die vrouw heeft me echt een beetje kapot gemaakt. Ik was als de dood voor haar.’

7 reacties

 • V Blessing

  1 jaar geleden
  Reageren, maar wel verplicht met eigen naam ... niet dus.
 • Pieter de Lijster

  1 jaar geleden
  Ben benieuwd naar de redenen van deze leidinggevende. Ze hebben mogelijk toch zelf ervaren hoe het is om niet behandeld te worden, zoals het volgens mij gebruikelijk is, met respect. Volgens mij kan het komen door hun ervaringen en denken zij dat het zo hoort. Aangezien zij mogelijk niet aangesproken worden, kunnen zij dat zelf blijkbaar niet herkennen. Zij blijven dan in hun eigen verhaal, die door zwijgende mensen wordt ondersteund. Veranderen begint met respect en openheid.
 • Jaap Spruitenburg

  1 jaar geleden
  'Wees de baas die je altijd wilde hebben, maar nooit heb gehad', eindigt Simon Sinek zijn speeches. Hij praat over hoe empathie bijdraagt aan de constante productiviteit van mensen. Jij bent verantwoordelijk over de mensen die verantwoordelijk zijn voor het werk. Ze zijn geen machines, dus hoe kan je verwachten dat ze productief zijn door ze onder constante druk te zetten. Jammer dat Sanne te vroeg ontslag nam, een zieke werknemer is namelijk de duurste werknemer voor een bedrijf die er is.
 • Anoniem

  1 jaar geleden
  T.van de Velde Zo herkenbaar dit verhaal ,jaren geleden ook meegemaakt op poli ziekenhuis. Het vaste groepje wat daar zat had hun eigen toko opgebouwd en duldde geen nieuwe collega . leidinggevende kon hun niet aan . Vertrouwens persoon ingelicht ging naar de chef de kliniek met verhaal ,deze ging weer naar de poli dames en besprak dit. Toen brak de hel los ,personeels zaken werd ingeschakeld en er kwam een gesprek tussen de dames (collega ‘s ) en mij einde verhaal ik kon vertrekken.
 • C van van Schagen

  1 jaar geleden
  Ooit meegemaakt en ook een paar jaar voordat het escaleerde een dossier bijgehouden en naar een advocaat gestapt die er -in mijn ogen- te weinig of niets mee heeft gedaan omdat die leidingegevenden mij uiteindelijk aanpakte op functioneren terwijl er vanaf het begin dat ik er na een reorganisatie kwam te werken duidelijk was dat er meer achter zat. Advocaat heeft daar niets mee gedaan.