Annelies Kalisvaart werkt voor een zorgorganisatie voor mensen met een visuele beperking. Zelf heeft ze een erfelijke hartspierziekte.
Volledig scherm
Annelies Kalisvaart werkt voor een zorgorganisatie voor mensen met een visuele beperking. Zelf heeft ze een erfelijke hartspierziekte. © Vincent Jannink

Door de hartziekte van Annelies (50) is koffie halen voor collega’s al een hele inspanning

werken met een beperkingEen groot aantal Nederlanders met een lichamelijke beperking zit werkloos thuis. Terwijl ze wel graag aan het werk zouden willen. Maar hoe vind je een baan als je slechthorend, chronisch ziek bent of in een rolstoel zit? Veel werkgevers lijken ervoor terug te deinzen. In deze serie vertellen werkenden met een arbeidsbeperking over hun ervaring op de arbeidsmarkt. Vandaag: Annelies Kalisvaart (50).

  1. Evelien moest haar droombaan opgeven door reuma: ‘Dan sta je wel even machteloos'
    werken met een beperking

    Evelien moest haar droombaan opgeven door reuma: ‘Dan sta je wel even machteloos'

    Een groot aantal Nederlanders met een lichamelijke beperking zit werkloos thuis. Terwijl ze wel graag aan het werk zouden willen. Maar hoe vind je een baan als je slechthorend, chronisch ziek bent of in een rolstoel zit? Veel werkgevers lijken ervoor terug te deinzen. In deze serie vertellen werkenden met een arbeidsbeperking over hun ervaring op de arbeidsmarkt. Vandaag: Evelien Ruijtenberg (37).