Evelyne Hof, arbeidsrechtadvocaat bij Bruggink & Van der Velden.
Volledig scherm
Evelyne Hof, arbeidsrechtadvocaat bij Bruggink & Van der Velden. © BvdV

Drukke advocaten hebben amper tijd voor een privéleven: dit kantoor doet het anders

Veel overuren maken, in het weekend doorwerken en altijd moeten presteren. Dat is het standaard beeld dat er van de advocatuur bestaat. Een advocatenkantoor uit Utrecht besloot het anders te gaan doen. Alle advocaten werken vier dagen in de week. Lange dagen maken wordt ontmoedigd.

8 reacties

 • Anoniem

  2 weken geleden
  Naar mijn mening wordt de sector hier wel heel gemakkelijk over een kam geschoren. De journalist had best even onderscheid mogen aanbrengen in de soorten kantoren die we in Nederland hebben. Ja, de Zuidas is extreem maar daar is het salaris en de uitstroom ook hoog. Daarnaast kennen we heelveel (kleinere) kantoren als BvdV met veel lagere salarissen waar het uitgangspunt is dat overwerk sporadisch voorkomt. Al blijft overwerk eigen aan het werk en wordt het nooit uitbetaald. Tim Fransen
 • geert postmus

  2 weken geleden
  Je kiest er zelf voor, aan het eind van de maand zeuren ze niet. Ik weet niet wat het is met de mensen tegenwoordig, werk gewoon 40uur. Maar nee joh, ze willen allemaal gepamperd worden.
 • K. Brouwer

  2 weken geleden
  Ik denk dat een vierdaagse werkweek in veel sectoren wenselijk is. Scheelt veel korte lontjes en levert een betere verdeling op qua huishouden c.q. onbetaald werk.
 • Hans de Graaf

  2 weken geleden
  Tsja... als je naar een groot, internationaal kantoor gaat, weet je dat het "up-or-out" is. En daar is de beloning ook naar. Maar de lofzang op een ander kantoor... wat is de nieuwswaarde?
 • Job Klinkenberg

  2 weken geleden
  @Peter de Groot ... en als iedereen zich aan de wet zou houden, was er geen politie nodig, en waren er geen rechters nodig. En als iedereen tevreden was met bubbelgum en glitters was er ook geen geld meer nodig. En plots wonen we met zn allen in de Efteling. Droom verder.