Loyals start per 1 februari een proef met een vierdaagse werkweek met vijfdaagse betaling. Op de foto: Gillian Robles, Youri Lieberton, oprichter en ceo Loyals, Jerry Remmers en Anique de Muinck
Volledig scherm
PREMIUM
Loyals start per 1 februari een proef met een vierdaagse werkweek met vijfdaagse betaling. Op de foto: Gillian Robles, Youri Lieberton, oprichter en ceo Loyals, Jerry Remmers en Anique de Muinck © Marlies Wessels

Een dag minder werken voor hetzelfde loon: ‘Iedereen gaat terug naar 32 uur’

De werkweek van vier dagen wint wereldwijd terrein, maar Nederlandse organisaties lijken nog niet echt happig. Marketingbedrijf Loyals in Mijdrecht gaat het avontuur echter wel aan. In de maand februari wordt een proef gedraaid met een werkweek van vier dagen voor alle werknemers, met loonbehoud.

 1. Saskia bedankt verpleegkundestudenten zoals haar dochter en doet oproep: ‘Koester en waardeer ze’

  Saskia bedankt verpleeg­kun­de­stu­den­ten zoals haar dochter en doet oproep: ‘Koester en waardeer ze’

  Haar dochter is die ochtend voor haar eerste stagedag naar het ziekenhuis vertrokken wanneer Saskia Paulissen een foto doorgestuurd krijgt. Het is een selfie van de trotse tiener, in haar eerste verpleeguniform. Reden genoeg voor Saskia om de foto op LinkedIn te delen en alle verpleegkundestudenten een hart onder de riem te steken. In de veel gelikete post pleit ze voor meer waardering.
 2. Hobby van imker Ahmet (54) groeide uit tot succesvol honingbedrijf: ‘Dit zagen we niet aankomen’
  PREMIUM

  Hobby van imker Ahmet (54) groeide uit tot succesvol honingbe­drijf: ‘Dit zagen we niet aankomen’

  Hij doet de inkopen, zijn vrouw verzorgt de pakketten, zijn dochter houdt de website bij en zijn zoons ontfermen zich over de marketing. En dat alles vanuit een schuurtje in hun achtertuin in Kanaleneiland. Wat ooit de hobby was van imker Ahmet Taskan (54), groeide in coronatijd uit tot een razend succesvol familiebedrijf. De omzet steeg van 450 euro naar 24.000 euro per maand. ,,Dit zagen we niet aankomen.”