ANP
Volledig scherm
© ANP

Eerste loonstrookje van het nieuwe jaar valt mee: loon omhoog met gemiddeld acht tot negen tientjes

Werkend Nederland heeft er reikhalzend naar uitgekeken en deze week is het dan eindelijk zover: het eerste loonstrookje van 2023 valt op de digitale mat. Valt het mee?

90 reacties

 • Kas van Dam

  6 dagen geleden
  @Marco van Sint, u vergeet even dat het merendeel van de mensen dat soort keuzes niet kan maken! Als je geen topbaan hebt of ondernemer bent zul je in Nederland nooit kapitalen verdienen. En ondernemer worden heeft niet iedereen in zich... dus zijn velen gebonden aan een veel te duur huurhuis waar de verhuurder geen zonnepanelen op legt. Dan blijven er ineens weinig keuzes over!
 • Kas van Dam

  6 dagen geleden
  Ben er (loonsverhoging niet meegerekend) inderdaad zo'n 80-90 euro op vooruit gegaan. Ga ik niet over klagen. Mijn energienota zal dit jaar net als afgelopen jaar negatief uitpakken dankzij zonnepanelen en zuinig verbruik (hoge prijzen voor stroom is ook hoge teruglever vergoeding). Dus alles meegerekend raken de stijgende kosten mij niet zo erg. Heb er van gespaard, van dat geld komt er dit jaar een warmtepomp bij. Scheelt volgend jaar ook weer.
 • Will Doo

  6 dagen geleden
  Niet klagen elke euro is er een.. natuurlijk is daar de onkosten niet mee weg gehaald maar het scheelt weer wel met het bedrag dat je moet betalen.. als je 10 euro aan kosten hebt en eerder 5 euro verdiend en krijgt 2 euro erbij dan is het verschil minder. En zo moet je rekenen.. het lost een heel verhaal klein beetje op niet t alles maar als je geen verhoging had gehad was het nog erger
 • M. Kok

  7 dagen geleden
  @ Marco van Sint Daar heeft u helemaal gelijk in. Ik heb daarom geen problemen het mijn energienota. 😉
 • Sonja van Putten

  7 dagen geleden
  Ik werk in de zorg.. helemaal niks gemerkt v meer salaris. 🤔 Zou toch wel eens leuk zijn.. krijg alleen via CAO verandering iets meer.