Gert-Jan van Duren werd door een wensambulance naar de rechtbank gebracht. Rechts, met koffer, zijn juridisch adviseur John Eshuis.
Volledig scherm
PREMIUM
Gert-Jan van Duren werd door een wensambulance naar de rechtbank gebracht. Rechts, met koffer, zijn juridisch adviseur John Eshuis. © Reinier van Willigen

Ernstig zieke Gert-Jan (58) wint juridisch gevecht van UWV: ‘Overwinning die ik niet meer had verwacht’

Patiënten die zonder uitzicht op herstel lijden aan de chronische vermoeidheidsziekte ME/CVS hebben wel degelijk recht op een uitkering. Dat heeft de hoogste rechter bepaald in de juridische strijd die Gert-Jan van Duren uit Almelo voerde tegen uitkeringsinstantie UWV. „Dit biedt hoop voor veel patiënten.”

43 reacties

 • Alfred Diepeveen

  6 dagen geleden
  @R.P. van Bueren. Lastig, want als bv leden van de tweede kamer achterdochtig zijn tegen de minister president wordt er tegenwoordig gezegd: hebben ze niets anders te doen dan over sms-jes zeuren enz. Terwijl de rgeering controleren echt hun taak is! In casu CVS neemt/nam UWV een principe standpunt in. Men erkent het niet. Daardoor verliest men de menselijke maat. Trieste voorbeelden waarbij door bijkomend ander lijden de patient terminaal is geworden wordt niet afgeweken van het principe.
 • N Meininger

  6 dagen geleden
  Gaaf landje hė. Machtsmisbruik door UWV in opdracht fijne VVD regering
 • R.P. van Bueren

  1 week geleden
  De "schreeuwers" hier, die het UWV als misdadig bestempelen, wat ze per definitie niet kunnen zijn, omdat de UWV'ers er zelf geen enkel financieel gewin uit halen, doen geen recht aan wat "het" UWV, voor tien/honderd duizenden doet in positieve zin. Ja er worden (soms grove) fouten gemaakt en dat moet beter, op zeker. Echter, niemand, behalve de UWV'er zelf, weten hoeveel fraudeurs er jaarlijks worden ontdekt en aangepakt! Een beetje "achterdocht" is echt op zijn plaats. BEoordeel juist AUB.
 • Anoniem

  2 weken geleden
  Jan Verheul, Toch jammer dat vadertje staat zich zó heeft afgekeerd van de samenleving. Mij lukt het niet, maarreh, wie staat er op? Als volksvertegenwoordiger!?
 • Lianne Van schoten

  2 weken geleden
  Ik had drie hand en pols operaties gehad chronische zenuwpijn. Kan niet typen enz op computer omdat ik spalkjes draag om m n handen moest constant bij uwv komen kreeg ook nog kanker moest geopereerd worden en 33 x bestraald uwv zei mw kan wel werken mij. Oncoloog heeft ze gebeld of ze gek waren een beroep aangetekend en uiteindelijk 100% Afgekeurd Echt wat een monsters werken daar zeg en de mensen die net doen als of ze mank lopen daar trappen ze in. En die lopen dan eenmaal buiten normaal.