Erwin (63): ‘Ik verdien duizend euro minder dan gemiddeld. Ik voel me benadeeld’
SalarisHoeveel verdien je? Dat vragen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Erwin (63) werkt als zorgmanager binnen verschillende organisaties. Hij doet dit zo’n 21 jaar.
Delen per e-mail
Wat verdien je?
,,4518 bruto per maand. Dat is netto 2667 euro. En daar zijn dan m’n ziektekosten al vanaf, want ik zit bij collectieve verzekering.”
Blij mee?
,,Nee. Gedurende deze jaren heb ik verschillende keren afdelingen moeten overnemen van mijn collega’s vanwege foute aansturing. Iedere keer opnieuw beloofde mijn leidinggevende een toeslag hiervoor te verstrekken, maar deze heb ik nooit mogen ontvangen.”
Waarom niet?
,,Ik heb gewerkt op basis van vertrouwen. Toen ik al twee maanden werkte met een extra afdeling en ik vroeg of we het over de voorwaarden konden hebben, zei ze: nee, ik kan je niet bevoorrechten boven anderen. Ik had zakelijk moeten zijn en het moeten vastleggen. Mijn disfunctionerende collega - in de ogen van mijn leidinggevende - blijft bij haar oude salaris en heeft een kleiner takenpakket. Ik mag wederom de kastanjes uit het vuur halen.”
Het is je dus vaker overkomen...
,,Klopt. Ik ben ook boos op mezelf. Ik ga altijd uit van het goede van mensen. Ik kreeg ook van mijn partner op m’n donder. Die komt uit de zakelijke wereld, daar werkt het totaal anders dan in de gezondheidszorg. Ik heb het met het bestuur opgenomen, maar daar heb ik niks van terug gehoord. Ik heb tegen mijn leidinggevende gezegd dat mij niks anders rest dan af en toe een middag vrij nemen ter compensatie. Daar was ze akkoord mee. Maar tot op heden heb ik dit niet kunnen doen, want ik heb een ongelooflijk takenpakket. Ik heb veel te veel werk. Ik krijg het allemaal niet af. Er is zoveel loos in de zorg.”
Ik heb veel te veel werk. Ik krijg het allemaal niet af. Er is zoveel loos in de zorg
Eraan gedacht om het extra werk te laten vallen?
,,Een groep mensen laten vallen die de hoop op mij gevestigd hebben? Dat kan ik echt niet. Het is de enige motivatie waarom ik dit doe. Inderdaad, ten koste van mijzelf.”
Denkt u aan het zoeken van een andere werkgever?
,,Niet direct. Ik ben me wel aan het bezinnen wat ik de komende jaren ga doen. Ik denk aan eerder met pensioen gaan.”
Hoe werkt dat?
,,Dat ben ik nu aan het uitzoeken. Het zal een financiële afweging worden. Want hoe eerder ik stop, hoe minder inkomen ik heb. Dat scheelt zo’n paar honderd euro per maand. Ik ben nu rustig aan het bekijken wanneer ik stop. Ik ben ook benieuwd in hoeverre ik mijn werk ga missen. Ik heb mezelf voorgenomen dat ik het prettig wil hebben voor mezelf. Nu heb ik wel een prettig werkomgeving met fijne collega’s, maar daar draagt mijn leidinggevende momenteel niet aan bij.”
Ik ben nu rustig aan het bekijken wanneer ik stop. Ik ben ook benieuwd in hoeverre ik mijn werk ga missen
Verdient Erwin genoeg?
Leeftijd: 63 jaar
Opleidingsniveau: HBO
Branche: Gezondheidszorg / Welzijn
Werkervaring: 21 jaar
Leidinggevend: 150 werknemers
Hoofdkantoor: Nederland
Aantal werknemers: 501 tot en met 1000 werknemers
Budget: Ja, voor budgetten tot 1.000.000 euro
Volgens de Salariswijzer is het gemiddelde salaris voor zijn functie 5.567 euro. ,,Ik verdien duizend euro minder. Ja, ik wist het. Ik voel me benadeeld.” Check het zelf via de Salariswijzer van Nationale Vacaturebank.
Check het zelf met de Salariswijzer van Nationale Vacaturebank.
Vraag jij je af of je wel genoeg verdient? Of hoeveel je bij een nieuwe functie kunt vragen? Vul de Salariswijzer van Nationale Vacaturebank in en je weet het!
Meedoen met deze rubriek? Stuur een mailtje!
Vul hieronder je e-mailadres in en krijg interessante banen direct in je inbox:
Wil je ook een hoger salaris? Bekijk de video hieronder:
Lees de beste artikelen op het gebied van werk en carrière via onze wekelijkse nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Salaris
Marcel (48): ‘Pensioen? Ik wil doorwerken tot ik er letterlijk bij neerval’
Hoeveel verdien je? Dat vragen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Marcel (48) werkt als recruiter. Dit doet hij nu twintig jaar voor verschillende bedrijven, in loondienst of als zzp’er. -
Salaris
‘Ik verdien nu 1000 euro bruto meer dan tien jaar geleden. En de groei is er nog niet uit’
Hoeveel verdien je? Dat vragen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Paul (37) werkt 40 uur in de week als transportplanner. -
PREMIUM
Curaçao lokt buitenlandse werkenden met zon, goede wifi en weinig coronaregels
Curaçao heeft een tropisch klimaat, vrijwel overal is wifi en het eiland is zo goed als coronavrij. De lokale overheid gebruikt al deze argumenten om ‘digital nomads’ actief naar het eiland te lokken. En Nederlanders die locatie-onafhankelijk kunnen werken bevestigen: ,,Het is hier heerlijk.’’ -
Salaris
Ernst (51) werkt bij de gemeente: ‘Ik krijg een prestatietoelage van 200 euro per maand’
Hoeveel verdien je? Dat vragen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Ernst (51) werkt bij de gemeente en zorgt voor het onderhoud van bruggen, tunnels en gemalen. -
PREMIUM
Rico Verhoeven gaat de strijd aan met werkloosheid
Kickbokser Rico Verhoeven krijgt al jaren veel persoonlijke berichten van fans. Op Instagram alleen al heeft hij 1,7 miljoen volgers. De verhalen van mensen die hun baan of onderneming kwijtraakten, inspireerden hem om heelnederlandwerkt.nl op te richten. De site is vanaf vandaag live.
-
‘Onze dochter was de redding voor de postnatale depressie van mijn vrouw’
Blijdschap, dankbaarheid trots: een nieuwe baby staat meestal synoniem aan een blije ervaring. Maar wat als jouw partner dat anders ervaart? Angst en somberheid horen ook bij het moederschap, maar daar praten we liever niet over. -
Nieuw initiatief gaat nepnieuws bestrijden met actuele feitenchecks
Nederlanders kunnen vanaf donderdag op één plek terecht voor actuele feitenchecks op het nieuws, bijvoorbeeld op het gebied van corona. De nieuwe The Fact Club is een initiatief van Vereniging De Publieke Zaak en de Universiteit Leiden. -
Waarom we het liefst op maandag solliciteren
We solliciteerden vorig jaar het meest op maandagen en het liefst in de maanden april en mei. Ook stuurden we ons cv vergeleken met 2019 vaker via onze smartphone. Dat blijkt uit een nieuwe analyse, die ook duidelijk maakt in welke sectoren je sinds de coronacrisis de meeste kans maakt.