Ewa Szalwinska uit Polen bij haar administratiekantoor AdviesPol.
Volledig scherm
PREMIUM
Ewa Szalwinska uit Polen bij haar administratiekantoor AdviesPol. © Frank de Roo

Ewa en Caia helpen arbeidsmigranten een leven hier op te bouwen: ‘Steeds meer Polen kopen een huis’

buffelen in onze bvKwekers, kaasfabrieken en groentelers: deze werkgevers kunnen niet zonder de sterke handen van arbeidsmigranten. Maar niet elke buitenlandse werkkracht komt hier alleen om te werken. Welke branches in het Groene Hart floreren nog meer, dankzij de arbeidsmigrant? 

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Bijna iedereen van de familie heeft in dit bedrijf gewerkt: ‘Dankbaar dat we zo’n fijne relatie hebben’
  PREMIUM

  Bijna iedereen van de familie heeft in dit bedrijf gewerkt: ‘Dankbaar dat we zo’n fijne relatie hebben’

  Eindelijk mogen ze weer! Sinds een aantal weken verschijnen er op mooie zomeravonden weer heteluchtballonnen aan de hemel. Dit tot grote vreugde van de familie Van Dormaël, die sinds de jaren tachtig ballonvaartbedrijf Dutch Ballooning runt. In de beginjaren was het bedrijf gevestigd in het centrum van Amersfoort. Een grasveld bij Landgoed De Grasheuvel op de Amersfoortse Berg fungeerde als opstijgveld.