Fietscrosser Jelle van Gorkom wordt door bondscoach Bas de Bever gefeliciteerd na het behalen van de zilveren medaille op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro (2016).
Volledig scherm
Fietscrosser Jelle van Gorkom wordt door bondscoach Bas de Bever gefeliciteerd na het behalen van de zilveren medaille op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro (2016). © ANP

Expert: er moet meer aandacht zijn voor de veroorzaker van een bedrijfsongeval

Het vreselijke ongeval van BMX'er Jelle van Gorkom is ook een menselijke fout en een bedrijfsongeval. Bij dergelijke ongelukken zou meer aandacht moeten zijn voor de kant van de veroorzaker, oordeelt hoogleraar arbeidsmarkt Ton Wilthagen.

 1. Prenatale depressie blijft vaak onbehandeld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuurtje’
  PREMIUM
  2

  Prenatale depressie blijft vaak onbehan­deld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuur­tje’

  Niet elke zwangere vrouw is in blijde verwachting. Sommigen voelen zich neerslachtig of angstig, maar om hulp vragen is moeilijk. Dat kan een prenatale depressie tot gevolg hebben. ,,Het is not done om te praten over de slechte kanten van een zwangerschap”, vertelt ervaringsdeskundige Carmen Wille (31). Vroedvrouw en psychotherapeute An-Sofie Van Parys pleit voor meer bewustwording, want een prenatale depressie kan ernstige gevolgen hebben voor moeder én kind.
 1. Winkelpersoneel houdt de moed erin met parodie op videoclip
  Play

  Winkelper­so­neel houdt de moed erin met parodie op videoclip

 2. Dit bedrijf maakt compacte thuiswerkplekken
  Play

  Dit bedrijf maakt compacte thuiswerk­plek­ken