Mede dankzij president Macron, die absoluut nog vóór de Franse presidentsverkiezingen van april een Europees akkoord wil.
Volledig scherm
Mede dankzij president Macron, die absoluut nog vóór de Franse presidentsverkiezingen van april een Europees akkoord wil. © AP

Franse president bezorgt Nederlandse minimumloners 3 euro extra

Na jaren stagnatie stormt Europa ineens in volle vaart af op een in heel Europa geldend - maar per land in hoogte verschillend - wettelijk minimumloon. Mede dankzij president Macron, die absoluut nog vóór de Franse presidentsverkiezingen van april een Europees akkoord wil, gaan ook Nederlandse minimumloners er straks als het aan het Parlement ligt dik 3 euro per uur op vooruit.

31 reacties

 • Theo van Antwerpen

  6 dagen geleden
  tja,is geen rocket science ,europa heeft 1800 miljard euro erbij gedrukt 3jaar geleden.Daarvoor ook al is 500 miljard .Italie zit met 1.5 triljoen schuld en da's niet meer te doen,dus moet een giga inflatie de boel redden.Iedereen doet alsof hun neus bloed,maar het gaat goed tot de ballon knapt en dat zit eraan te komen.Rutte is met hoekstra ook met miljarden aan het gooien,want nederland met min. staatsschuld is subsidie aan Italie spanje aan het rondstrooien en frankrijk gaat met 62 pensioen
 • C.J.H. PIETERSE

  1 week geleden
  Hoe dit uitwerkt voor minimumloners, hun werkgever, de economie wachten we maar af; reacties daarover merken we t.z.t. wel. Opmerkelijk is: Agnes Jongerius, die zelf altijd uitstekend betaalde banen had, was als FNV-voorzitter juist iemand die er absoluut niet voor de werknemers, maar voor de werkgevers was. Ze liep daarbij destijds zelfs - onnodig - voor de troepen van de werkgevers uit! Nu doet ze alsof ze collega-Parlementariërs moest "bewerken", maar kon gemakkelijk "meeliften" met Macron.
 • Kelvin Prins

  1 week geleden
  Als een minumim loner 3eu erop vooruit gaat Krijgt diegene dan meer dan ik nu verdien Dus gaan andere salarissen dan ook omhoog?! Er van uit gaande dat je 168u werkt in een maand Is 3eu meer best een hoop geld (504eu) En als iedereen er zoveel op vooruit gaat Krijg je dan niet juist mega inflatie? De supermarkt moet al die mensen meer betalen Dus je eten word allemaal 20% duurder Etc etc etc Of maak ik nu een denkfout?
 • Maria Yvonne Franssen

  1 week geleden
  @DeJong President Macron was eerder al minister van Economische Zaken. Zijn vrouw Brigitte was 1e° docente Economie. Dus aan verstand van economie ontbreekt het hen niet. Natuurlijk spelen electorale belangen hier een rol. Overigens kan de binnenlandse economie van dit grote land wel economische groei verwachten, als een aanzienlijk deel der bevolking meer kan besteden. Het is minder goed voor de exportproducten van minimumloners, maar hiervan is Frankrijk minder afhankelijk dan Nederland.
 • K van der Worp

  1 week geleden
  @Peter de Jong, helemaal mee eens. Mensen die geen verstand hebben van economische zaken kunnen zich er beter niet mee bemoeien. Ik bedoel dan niet het Europese Parlement maar jij. Er zijn genoeg onderzoeken die bewijzen dat verhoging van minimumloon niet dezelfde verhoging heeft qua kosten om te leven. Wat jij beweert is 0,0 bewijs voor. En dat jij suggereert dat nettoloon verhogen dan opeens niet hetzelfde resultaat geeft is ook vreemd. Denemarken en Zwitserland houden meer geld over dan wij.
 1. Hoogopgeleid personeel moet uit het buitenland worden gehaald: ‘Talent wordt hier schaarser’
  PREMIUM

  Hoogopge­leid personeel moet uit het buitenland worden gehaald: ‘Talent wordt hier schaarser’

  Nu de arbeidstekorten in Nederland groter zijn dan ooit en vacatures niet kunnen worden ingevuld, gaan steeds meer werkgevers over de grens op zoek naar personeel. In sectoren als transport en de landbouw is het al jaren gangbaar om lageropgeleide werknemers uit andere landen te halen, maar bedrijven in Life Sciences & Health, High Tech en Maritiem gaan nu ook op zoek naar hoogopgeleid talent in het buitenland.