Mede dankzij president Macron, die absoluut nog vóór de Franse presidentsverkiezingen van april een Europees akkoord wil.
Volledig scherm
Mede dankzij president Macron, die absoluut nog vóór de Franse presidentsverkiezingen van april een Europees akkoord wil. © AP

Franse president bezorgt Nederlandse minimumloners 3 euro extra

Na jaren stagnatie stormt Europa ineens in volle vaart af op een in heel Europa geldend - maar per land in hoogte verschillend - wettelijk minimumloon. Mede dankzij president Macron, die absoluut nog vóór de Franse presidentsverkiezingen van april een Europees akkoord wil, gaan ook Nederlandse minimumloners er straks als het aan het Parlement ligt dik 3 euro per uur op vooruit.

32 reacties

 • Robbert Scholten

  6 maanden geleden
  Een verpleegkundige verdient twintig uur per uur en een minimumloner straks vijftien,conclusie moet zijn dat het salaris van de verpleegkundige fors omhoog moet na vier jaar hard 📖
 • Goffin

  12 maanden geleden
  Geen wonder dat de coalitie er als de kippen bij was om de AOW van het minimumloon los te koppelen! Van de elite partijen kun dit verwachten maar van ECHTE Christelijke partij niet denk ik dan.
 • Arnold Niessen

  1 jaar geleden
  Dit is een mooi streven maar het enige effects wat dit uiteindelijk heeft is dat de prijzen weer stijgen waardoor de (relatieve-) loonstijging weer te niet wordt gedaan. Dit besluit staat lijnrecht op de politiek om de inflatie te beheersen.
 • Theo van Antwerpen

  1 jaar geleden
  tja,is geen rocket science ,europa heeft 1800 miljard euro erbij gedrukt 3jaar geleden.Daarvoor ook al is 500 miljard .Italie zit met 1.5 triljoen schuld en da's niet meer te doen,dus moet een giga inflatie de boel redden.Iedereen doet alsof hun neus bloed,maar het gaat goed tot de ballon knapt en dat zit eraan te komen.Rutte is met hoekstra ook met miljarden aan het gooien,want nederland met min. staatsschuld is subsidie aan Italie spanje aan het rondstrooien en frankrijk gaat met 62 pensioen
 • C.J.H. PIETERSE

  1 jaar geleden
  Hoe dit uitwerkt voor minimumloners, hun werkgever, de economie wachten we maar af; reacties daarover merken we t.z.t. wel. Opmerkelijk is: Agnes Jongerius, die zelf altijd uitstekend betaalde banen had, was als FNV-voorzitter juist iemand die er absoluut niet voor de werknemers, maar voor de werkgevers was. Ze liep daarbij destijds zelfs - onnodig - voor de troepen van de werkgevers uit! Nu doet ze alsof ze collega-Parlementariërs moest "bewerken", maar kon gemakkelijk "meeliften" met Macron.