Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Ga jij ’s avonds vaak nog een uurtje door? Waarom je dat beter niet kunt doen

Thijs Launspach is psycholoog en stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: een volle week.

29 reacties

 • Gilles van Luijtelaar

  4 maanden geleden
  Wat extra drukte en war stress ervaringen zijn zeker niet slecht. Adrenaline en Cortosol, twee belanrijke stresshormonen, geven extra energie. Alleen de stress dient niet chronisch te worden, dan is vooral cortisol schadelijk voor je hersenen.
 • Dirk Verbeek

  4 maanden geleden
  Een uurtje, in het reclame wereldje gingen we elke dag een uurtje of 5 a 6 door en ook vaak de weekenden gingen eraan in hightime, mensen wat heb ik er een spijt van, 5 uur doorgaan betekent de helft in de belastingpot stoppen buiten je gewone salaris om, en toen alles digi werd sloot het bedrijf zijn deuren en kon je een minimumloon baantje accepteren met de nodige grote bekken van je collega's, als ik het over mocht doen ging ik nooit meer werken en werd toeslagen acceptant.
 • adri zuiderwijk

  5 maanden geleden
  als hij aan sport had gedaan kon hij 's nachts makkelijk nog een uur studeren om daarna als een blok in slaap te vallen maar experts hebben blijkbaar een hekel aan sport...
 • Hans Velleman

  5 maanden geleden
  Tja, tja, chachacha: Als ik voor de belastingen en energieleverancier opbrengsten ga werken en dat meteen weer moet afdragen, doe ik liever al vroeg het licht uit om prettigere bezigheden te verrichten :-) (dat noem ik poesitief egoïsme)
 • R. de Heer

  5 maanden geleden
  @karel tichmann voor 1000+ in de week kom ik wel bij je werken ;)