Behalve economische en sociale winst zorgt een teamsamenstelling met jonge en oudere werknemers voor continuïteit, terwijl kennisoverdracht vanzelfsprekender is.
Volledig scherm
Behalve economische en sociale winst zorgt een teamsamenstelling met jonge en oudere werknemers voor continuïteit, terwijl kennisoverdracht vanzelfsprekender is. © Mark Reijntjens

Generatiekloof op werkvloer? Ververs de bedrijfscultuur

De kloof tussen generaties binnen bedrijven groeit. Jongeren hebben weinig op met hiërarchie en vinden werkplezier belangrijker dan een hoog salaris. Ouderen zijn vaker verzuurd en werken om te werken. Ietwat gechargeerd, maar de kloof is er. Om dat gat te dichten, moet de bedrijfscultuur worden ververst, stelt generatiespecialist Aart Bontekoning. ,,Met een belangrijke rol voor de nieuwe generaties.’’

 1. Saskia bedankt verpleegkundestudenten zoals haar dochter en doet oproep: ‘Koester en waardeer ze’

  Saskia bedankt verpleeg­kun­de­stu­den­ten zoals haar dochter en doet oproep: ‘Koester en waardeer ze’

  Haar dochter is die ochtend voor haar eerste stagedag naar het ziekenhuis vertrokken wanneer Saskia Paulissen een foto doorgestuurd krijgt. Het is een selfie van de trotse tiener, in haar eerste verpleeguniform. Reden genoeg voor Saskia om de foto op LinkedIn te delen en alle verpleegkundestudenten een hart onder de riem te steken. In de veel gelikete post pleit ze voor meer waardering.
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  12

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?