Portret van horecaondernemer Laurens Meyer. Volgens Meyer, met ruim vijftig kroegen in zijn bezit, moet de horeca weer open om te kunnen overleven.
Volledig scherm
Portret van horecaondernemer Laurens Meyer. Volgens Meyer, met ruim vijftig kroegen in zijn bezit, moet de horeca weer open om te kunnen overleven. © ANP

Grootste kroegbaas van Nederland is het spuugzat: 'We gaan zaterdag open’

geen versoepelingenIn verschillende regio’s in het land openen horecaondernemers zaterdag de deuren, ongeacht wat het kabinet morgen besluit. Dat zegt Laurens Meyer, een van de grootste en meest invloedrijke kroegbazen van Nederland. 

210 reacties

 • Julia van Damme

  4 maanden geleden
  Ik begrijp dit heel goed! Gisteren weer een onzin-persco. Hoezo wel sporten in een fitnesszaaltje waar iedereen zich de longen uit het lijf hijgt en de aerosolen in het rond vliegen? En hoezo dan geen terrasbezoek of naar bioscoop of museum? Op die laatste twee plekken was alles altijd prima geregeld: looproutes, mondmasker, QR en ID laten zien, tijdslot/van tevoren reserveren etc. In een museum lopen mensen gewoon langs elkaar heen zoals in een winkel en in de bios is er placering. Schande!
 • esther ballast

  4 maanden geleden
  Ik kan de horeca geen ongelijk geven, de horeca is veiliger dan de overvolle supermarkt, en Ik moet er niet aan denken dat de horeca uit het straatbeeld verdwijnt, we hebben lang genoeg lege steden gezien, terwijl het elders in Europa gezellig druk is.
 • Bas Lijftogt

  4 maanden geleden
  Het is elke keer weer de horeca wie dit soort stunts uithalen. Ik ben er wel klaar mee, wat mij betreft krijgen alle horeca ondernemingen een boete of erger sluiting van de zaak. Na alle ellende met de vorige openingen van de horeca heb ik totaal geen begrip meer voor deze ondernemers.
 • unusual one

  4 maanden geleden
  Gelijk heeft ie! Morgen weer 12-16.000 in Mall of the Netherlands,maar hoereca nog steeds dicht. Belachelijk!
 • Herman Holleman

  4 maanden geleden
  Kort maar krachtig? Open! Allemaal! Krankzinnig wat kabinet weer doet! We moeten onze stem maar eens goed laten horen! Iedereen is het kotszat! België en Duitsland lachen, Nederlandse ondernemers huilen! GENOEG =GENOEG!