Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Heb jij een overschot aan verlofdagen? 'Kan voor jou en werkgever verkeerd uitpakken'

Vanwege corona stellen veel werkende Nederlanders hun vakantieplannen tot nader order uit. In coronatijd zijn er maar liefst 60 procent minder verlofdagen opgenomen, constateert HR-bedrijf Visma | Raet na nieuw onderzoek. Maar het blijven opsparen van verlofdagen kan negatieve gevolgen hebben, zowel voor de werknemer als de werkgever.

6 reacties

 • Ron v

  2 maanden geleden
  Ik meen me te herinneren dat je wettelijke dagen voor 1 april moet opnemen. De niet wettelijke verlofdagen vervallen ook, maar pas na 5 jaar. Ron Veer
 • Ruud van Loenen

  2 maanden geleden
  De bedoeling achter het uiteindelijk vervallen van vakantiedagen is dat het een stok achter de deur is om ze ook werkelijk op te nemen. Vakantie is mede bedoeld om de nodige rust te kunnen nemen. Of het aldus uitwerkt is overigens de vraag. Werknemers moeten gewoon alert en assertief zijn waar het gaat om hun rechten en belangen.
 • cynthia Schafer

  2 maanden geleden
  Nou heb geen dagen over hoor. Heb ze vorig jaar gewoon lekker opgenomen als normaal. Alleen tripjes NL gedaan ipv buitenland. Nu met de lockdown heb ik niet veel opgenomen maar vanaf volgende week wel hoor. Ook dit jaar weer lekker Nederland. Het is heel gezond om vrij te nemen vooral met al dat thuiswerken. Laptop in de tas uit zicht en genieten.
 • S. Ophuijsen

  2 maanden geleden
  Ik ben onlangs van baan gewisseld. Ik had in de loop der jaren meer dan 500 overuren opgebouwd. Voordat ik wegging heb ik 1 dag per week minder gewerkt om er zo een beetje doorheen te komen. Jammer genoeg bleven er desondanks nog een heleboel uren over. Deze heb ik uitbetaald gekregen, waar de belastingdienst vervolgens met een flink deel aan de haal ging.
 • Anoniem

  2 maanden geleden
  dhr Westerveld , je hebt recht op 20 -24 dagen per jaar en als je op dat recht staat neem ze dan ook dan hou je er ook geen over. J Uithol
 1. Stagiair Jimi (15) goud waard voor aannemer Aad en deelt zijn geluk op social media

  Stagiair Jimi (15) goud waard voor aannemer Aad en deelt zijn geluk op social media

  De één stampt met gemak honderd woorden in z’n hoofd, terwijl de ander liever met de handen werkt. In de laatste categorie valt Jimi Gaillard (15). Op school loopt hij al geruime tijd vast, maar in coronatijd vindt hij sinds januari zijn geluk op stage. In de bouw bloeit hij helemaal op en daarom deelt zijn leermeester Aad zijn tevredenheid op LinkedIn. In korte tijd lezen honderdduizenden mensen het bericht.