Ondernemer Jan Willem Faessen (59) had een bedrijf dat langzaam ten onder ging.
Volledig scherm
PREMIUM
Ondernemer Jan Willem Faessen (59) had een bedrijf dat langzaam ten onder ging. © Frank de Roo

Hoe de ene ondernemer het redt en de ander niet: ‘Kon mijn klanten niet meer leveren wat ik had beloofd’

Nederland kent veel succesvolle ondernemingen, maar niet elk bedrijf redt het. Voordat het financieel de verkeerde kant opgaat, zijn er al signalen. Waarom hebben ondernemers die soms niet op tijd in de gaten?

5 reacties

 • Karel Tichmann

  2 maanden geleden
  De grote deugd van een vrije markt systeem is dat het niet geïnteresseerd is in de kleur van andere mensen; het geeft niet om iemands religie; het maakt zich alleen zorgen of ze iets kunnen produceren wat mensen willen kopen. Het is het meest effectieve systeem dat we kennen om mensen die elkaar haten in staat te stellen met elkaar om te gaan en elkaar te helpen. Achter de meeste argumenten tegen de vrije markt ligt een gebrek aan geloof in vrijheid zelf. Kapitalisme is gewoon geen beter systeem
 • EE de Kroon

  2 maanden geleden
  De aandeelhouders zijn niet meer dan dieven, die ieder bedrijf zo snel mogelijk probeert leeg te roven. Kijk maar om je heen, neem nou V&D wordt overgenomen door durfinvesteerders, (niet meer dan legale bandieten) en halen eerst al het vast goed weg uit de onderneming en overige waarde en zet dat in een aparte BV, vervolgens laad de durfinvesteerders de rest over met heel veel schulden, dan heeft de durf investeerder zijn buit binnen en laad de boel klappen en de werknemers zijn de pineut!!!!
 • J Stolk

  2 maanden geleden
  Ondernemen in Nederland is een kunst. Je blijft klein en overziet alles, of je wordt heel groot en koopt de concurrentie weg en zo heb je heb je het voor het zeggen. Voorbeelden genoeg Ahold, Jumbo enz....
 • van Bergen

  2 maanden geleden
  Het kapitalisme is een gruwel voor mensen van goede wil. Aandeelhouders (aasgieren) hebben managers (kortzichtige middenlaag, die alleen omhoog kijkt, het kader met de stijve nek) in de klauw. Je kindje wordt vermoord, en de moordenaars creëren een nieuwe baby. Díe nieuwe baby, hoeft maar aan één ding te voldoen. Gauw bagger vet worden . .
 • Van Rossem

  2 maanden geleden
  Ondernemer zijn is meer als een Kvk en Btw nummer Ondernemer worden is geen kunst blijven wel.