'Ik vind waardering belangrijker dan een salarisverhoging'
SalarisHoeveel verdien je? Dat vragen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Roelant Kant (27), hoofdagent bij de politie.
Delen per e-mail
Kant werkt vijf jaar bij politie. De eerste drie jaar waren in opleiding en nu werkt hij als hoofdagent. In september begint hij een interne fulltime HBO-opleiding tot politiekundige.
Wat verdien je?
,,Bruto verdien ik 2718,91 euro. En dat is 105,56 procent over 2575,70 euro. Dat zit zo: ik krijg voor 38 uur uitbetaald. Een fulltime functie bij de politie is 36 uur. Toch werk ik maar 36 uur. Bij de politie kun je uren kopen, - maximaal 80 uur per jaar - en gespreid door het hele jaar opnemen. Ik betaal 114 euro netto per maand voor deze uren. Ik heb dat geld nu niet nodig. Mocht ik het geld wel nodig hebben, dan ga ik deze uren wel werken en heb ik 114 euro per maand erbij. Ik pak het zo aan, omdat ik op deze manier wel aan pensioenopbouw doe voor 38 uur in de week.”
Blij mee?
,,Ja, ik ben meer dan tevreden met wat ik verdien. Het is een MBO-functie. Waar verdien je dit? Met eigenlijk maar twee jaar werkervaring. Ik krijg bovenop dit bedrag ook nog onregelmatigheidstoeslag. Dat is iedere maand anders. Maar gemiddeld rond de 300 euro bruto. Voor de nacht- en weekenddiensten. Ik werk ook nog bij de ME en daar krijg ik per inzet een toelage van 35 euro per dag. Meestal heb ik er zo’n twee per maand.”
Heb je over je salaris onderhandeld?
Ik heb onderhandeld dat ik twee tredes hoger kwam. Dat is zo’n 200 euro bruto erbij. Ik had de jaren hiervoor drie jaar fulltime als intercedent bij Tempo-Team gewerkt. Dus ik vond: als jullie mij willen hebben dan moeten we van beide kanten water bij de wijn doen. Degene die mij geselecteerd had ging kijken en belde mij terug met dit aanbod. Al was het niet gelukt was had ik het alsnog gedaan. Bij de politie werken was voor mij een jongensdroom.”
Wie betaalt je opleiding?
,,Mijn loon wordt doorbetaald. Ik ga een interne opleiding volgen. Het is een prachtig mooie kans die zeker niet iedereen krijgt. Ik geloof dat er veertig mensen in het jaar aan deze opleiding starten. Ik wil verder komen in de organisatie. Als je altijd op straat blijft werken dan stomp je af van de samenleving.”
Weet je wat je collega's verdienen?
,,Je kunt de functie zien op de schouders en als je weet hoe lang iemand ergens werkt, dan kun je zien welke schaal en welke trede iemand zit. Dat is voor iedereen op te zoeken. Ik heb het er wel eens over met collega’s. Er zijn er bij die het lastiger vinden. Ik heb er nul problemen mee. Ik hoef er niet geheimzinnig over te doen, het staat op internet. Ik zie het als een hobby, ik ga nooit met weerstand naar m’n werk. Dat is veel belangrijker dan financiële vergoeding. Je voegt iets toe. Bij de cao-onderhandelingen die nu gaande zijn gaat het vooral over de salarisverhoging. Maar ik vind het belangrijker om waardering te krijgen. En gevoel dat de korpschef achter ons staat.”
Vraag jij je af of je wel genoeg verdient? Of hoeveel je bij een nieuwe functie kunt vragen? Vul het Intermediair Salariskompas in en je weet het!
Op zoek naar een nieuwe baan? Upload je cv en/of zoek naar vacatures op Intermediair.nl
Meedoen met deze rubriek? Stuur een mailtje!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Sanny en Marloes van het Deadline Bureau zitten uitstellers achter hun vodden aan
Lukt het je maar niet om je opdrachten op tijd af te krijgen en baal je daarvan? Dan kun je vanaf deze week de professionele hulp van het Deadline Bureau inschakelen. Ondernemers Sanny Ensing en Marloes Matthijssen helpen je bij het stellen van doelen en bellen je op voor een motiverende schop onder je kont. -
PREMIUM
Honderden metaalarbeiders leggen vandaag het werk neer voor hoger loon: ‘Het is tricky om te staken’
Honderden werknemers van metaalbedrijven rondom Dordrecht leggen vandaag en morgen het werk neer. Ze staken om een hoger salaris af te dwingen. Maar hoe effectief is het middel nu echt bij de cao-onderhandelingen? -
Salaris
'Ik ga na de zomer met de directeur praten over mijn salaris'
Hoeveel verdien je? Dat vragen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Marco Keissen (29), hoofd cliëntenbeheer bij een thuiszorgorganisatie -
PREMIUM
Door webshops ligt een koopverslaving op de loer, dit doe je eraan
Winkelen en uitgaan kan al een tijd niet, maar gelukkig hebben we webshops. Nou ja, gelukkig... Voor sommige mensen is een druk op de koopknop zó verleidelijk, dat een koopverslaving op de loer ligt. -
PREMIUMVerkiezingen
Is nieuw asfalt nog nodig nu thuiswerken de norm is? Partijen zijn verdeeld
In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen geven politieke partijen in acht afleveringen hun standpunten op het gebied van onder meer wonen, werken, vergroening, asfalt en de nexit. Vandaag aflevering 6: Hebben we al dat asfalt nog wel nodig nu miljoenen mensen thuiswerken? Aan het woord Gijs van Dijk (PvdA) en Joost Eerdmans (JA21).
-
PREMIUMKoken & eten
In deze chocoladefabriek in Brabant kun je je eigen pak hagelslag maken
Het heeft de sfeer van Sjakie in de Chocoladefabriek, maar het is levensecht. In een nieuwe chocoladefabriek in het Brabantse Veghel die nu in de maak is, maak je je eigen chocoladereep, in je eigen favoriete smaak, met je zelf ontworpen wikkel erom. In de fabriek werken alleen maar jonge mensen. -
Salaris
'Mam, ik ga later zoveel verdienen dat ik elke avond uit eten kan'
Hoeveel verdien je? Dat vragen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Chanel Lodik (30). Ze is nu drie jaar marketing- en communicatiemedewerker bij een ict-bedrijf waar ze 32 uur in de week werkt. -
PREMIUM
Göran probeert de aarde te redden: ‘In China is massale vervuiling, zodat wij goedkope troep van Action kunnen kopen’
Tot een halfjaar geleden zat de Soester Göran Christiansson (46) vrijwel iedere dag achter zijn bureau. Hij stuurde teams aan en deed onderzoek naar windturbines. Nu wroet hij iedere dag in de aarde, ent hij zijn eigen kastanjebomen én plant hij honderden bomen. Zijn doel? Soest en omgeving zo duurzaam en ‘eetbaar‘ mogelijk maken. En dat lijkt ’m aardig te lukken.