Als je thuiswerkt, mogen bazen in Portugal je niet meer berichten of bellen na werktijd. Dan krijgen ze een boete.
Volledig scherm
Als je thuiswerkt, mogen bazen in Portugal je niet meer berichten of bellen na werktijd. Dan krijgen ze een boete. © Shutterstock / Chaay Tee

In Portugal mogen bazen geen contact meer opnemen met hun werknemers na werktijd

Bazen in Portugal mogen hun werknemers niet meer zomaar bellen of mailen buiten werktijd. Dat gedrag wordt vanaf nu als illegaal bestempeld.

21 reacties

 • Tonny Stoopman

  1 jaar geleden
  Maar thuiswerken moet ook gelijk gesteld worden aan een normale werkdag en niet wat collega's doen 4 uur in de ochtend beginnen of na 7 uur in de avond. Ik krijg een vieze smaak hiervan ik zit 8 uur exclusief pauze op werk en ik vermoed dat veel thuiswerkers maar gemiddeld 5 a 6 uur werken per dag ipv 8 uur.
 • Theo Kramer

  1 jaar geleden
  Uitstekend plan zo snel als mogelijk is ook in Nederland invoeren scheelt enorm veel tegen een burn-out en bevorderd het levensgeluk van de werknemer. Dus werkgever neem gewoon weer meer personeel aan in plaats van de werknemer compleet uit te persen en daarna te dumpen als oud vuil.
 • van Bergen

  1 jaar geleden
  Tja jongens, "It`s so lonely at the top" dat bazen zich na het avondeten helemaal gek bellen voor een beetje contact . . Werkze !
 • Jeroen St

  1 jaar geleden
  Bijzonder dat de minderheid van 17 procent hier het hoogste woord voert. J. Kruiver
 • Bras - meijer

  1 jaar geleden
  Lijkt me vrij onhandig. Oke mijn werk is niet thuis te doen en er moet altijd iemand aanwezig zijn dus als er iemand ziek is moet mijn leidinggevende toch een andere collega kunnen bellen of deze de dienst over kan nemen.