Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Is digitaal werken een blijvertje of gaan we ‘terug naar normaal’?

Wat vind jij?Werken zal zelden zo snel en zo ingrijpend veranderen als tijdens deze pandemie. Wat betekenen de ontwikkelingen voor jouw werkdag? Mirjam Wiersma, trainer en auteur van Elke werkdag een topdag, zoekt uit wat de impact daarvan kan zijn op ons werk na corona. Deze week: technologische ontwikkelingen.

4 reacties

 • Ivan Andhyiswara

  1 jaar geleden
  Als arts is je patiënten live zien, belangrjik. Dat je alleen maar hebt gekeken en gevoeld aan een gekneusde kleine teen, en aangeeft dat je niets ernstigs kan vinden, is wat de bezorgde patiënt nodig heeft. Maar ook lichaamstaal kunnen zien, trillende voeten (zie je niet op een webcam), of friemelen met de vingers, dan weet je dat je moet doorvragen. Maar goed, een deel kan ook via een videoverbinding (belangstellend vragen hoe het gaat). We hebben nog een weg te gaan als het zo verder moet.
 • S. van Beijnum

  1 jaar geleden
  500 karakters is te weinig... Voordelen/nadelen van thuis werken, voor (wg=werkgever, wn=werknemer) Voor: Scheelt reistijd (wn), reiskosten (wg), energie/koffie/kantoorartikelen (wg), meer ruimte om werk in te delen (wg+wn) en het scheelt wegverkeer in spitstijd (ieders voordeel). Tegen: Scheiding werk/privé vervaagt (wn), direct contact met collega's (wn), geen reiskosten meer (wn), zelf koffie en kantoorartikelen betalen (wn), neiging om te lang door te werken (wn). Conclusie: Wg profiteert.
 • S. van Beijnum

  1 jaar geleden
  Interessant onderwerp, maar te summier en onkundig verwoord. Wat ik mis in dit artikel is onderzoek naar de psychologische effecten van het veel thuiswerken door middel van ICT. Voor de één een zege, voor de ander een vloek waarschijnlijk. Werkgevers zullen gewoon steeds meer maatwerk moeten leveren, om iedereen tevreden te houden. Ik kan trouwens niet thuis werken, omdát ik in de techniek werk (levensmiddelenindustrie). Kantoorbaan/ICT is géén techniek, dat begint pas bij programmeren.
 • Femke Hammer

  1 jaar geleden
  Interessant artikel Mirjam! Ik werk voor de Alliantie Digitaal Samenleven. We streven naar een digitaal inclusieve samenleving waarin iedereen mee kan doen. We merken dat veel bedrijven bezig zijn met hybride werken, maar soms nog niet met de digitale vaardigheden die niet voor iedereen op de werkvloer vanzelfsprekend zijn. Morgen praten we daarover door in ons online Alliantie Café van 12-13 uur. Alle werkgevers en werknemers die mee willen praten of nieuwe inzichten op willen doen zijn welkom!