Foto ter illustratie. Kroketten en snacks in bedrijfskantine.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. Kroketten en snacks in bedrijfskantine. © Hollandse Hoogte / ANP

‘Je wilde toch afvallen? Dan geen kroket voor jou bij de werklunch’

Steeds meer bedrijven zetten in op meer gezondheid op de werkvloer. Vitaliteitsprogramma’s moeten werknemers aan het sporten krijgen en meer groente laten eten tijdens de lunch. Maar mag een baas zich eigenlijk wel bemoeien met de gezondheid van zijn personeel?

27 reacties

 • Henry Koster

  1 week geleden
  Als de baas het ook betaald mag men desnoods brinta of knolselderij op het menu zetten maar zolang ik zelf betaal bepaal ik zrlf of ik een groene of een vette hap eet.
 • Wim Jansen

  1 week geleden
  Nee zo simpel is dat.
 • loeske hansen

  1 week geleden
  mijn werkgever mag van mij bepalen wat hij wel of niet in de kantine gaat aanbieden, maar verder hoeft hij zich niet met mijn manier van leven te bemoeien.Ik doe mijn best voor hem als ik op mijn werk ben, en of ik dan dun, dik, blond, sportief op de fiets of lekker met mijn auto naar het werk kom maakt voor het werk niks uit.Maar verder heb ik niks met hem van doen. Ik ben geen lijfeigene.
 • Michel Vos

  1 week geleden
  Over voeding bestaan zoveel onzin ideeen dat het maar de vraag is of wat gezond genoemd wordt daadwerkelijk gezond is. De voedingsindustrie heeft hele grote financiele belangen. En werkgevers zijn over het algemeen geen voedingsdeskundigen. En zo'n bedrijf als Facilicom is ook maar gewoon de goedkoopste bieder.
 • Marco S. Zelf

  1 week geleden
  @rinus vd berg, of iemand dik wordt is afhankelijk van hoe het lichaam met bepaalde stoffen om gaat. Het is naïef te denken dat je niet dikker kunt worden van één kroket. Er zijn mensen die al op moeten passen met de boter of olie waar ze kip in bereiden. Een overactieve alvleesklier doet meer dan je lief is.