Mensen protesteerden enkele weken geleden al voor het Methodist Baytown ziekenhuis tegen het gedwongen nemen van vaccins.
Volledig scherm
PREMIUM
Mensen protesteerden enkele weken geleden al voor het Methodist Baytown ziekenhuis tegen het gedwongen nemen van vaccins. © AP

Jennifer raakt haar baan kwijt omdat ze geen vaccin wil: ‘Dit pakt ons onze rechten en vrijheden af’

Voor sommige Amerikanen die zich niet willen laten vaccineren tegen corona, dreigt ontslag. In Houston verliezen 178 medewerkers van een ziekenhuis vandaag hun baan als ze nog niet geprikt zijn. Wordt dit de nieuwe trend?

33 reacties

 • R.D. Ceulen

  1 jaar geleden
  Complotdenkers blazen hard van de toren, zonder kennis van feiten. Er is veel aan te merken op de farmaceutische industrie, maar de vaccins zijn veilig. We mogen blij zijn te leven in een tijd waarin deze snel en veilig kunnen worden ontwikkeld. Een verre neef van mijn moeder heeft polio overleefd, maar dat was geen pretje voor hem en de rest van de familie. Vaccins redden levens, maar voorkomen ook erger.
 • Jan Schutter

  1 jaar geleden
  Sorry, maar dat is de Verenigde Staten, je kunt bij wijze van spreken al ontslagen worden als je per ongeluk in de buurt van je baas een scheet laat.
 • V Blessing

  1 jaar geleden
  Iedereen die aantoonbaar immuun is, mag gaan en staan waar hij en zij wil. Hoe die immuniteit verkregen is, is een privé keuze: Of ziekte doormaken of vaccinatie nemen. Aan beide kleven voor- en nadelen. Kiest men voor het eerste is wel van belang, niet meer inspanning van de zorgdiensten te vragen dan bij een vaccinatie. De normale zorg moet ook doorgaan, dus geen voorkeursbehandeling voor iemand die met Corona aanklopt. Die, voor die geen van de opties haalbaar is, ... afstand houden en zo...
 • J.C. Kattestaart

  1 jaar geleden
  Als komplot denkers gelijk hebben .Waarom zijn er dan al vele miljarden vaccins toe gediend.Dit is om te voorkomen dat er nog meer doden zouden vallen door Corona.Zuid Amerika,Brasilië,India,Pakistan enz voor het merendeel landen waar geen geloof in het vaccin was maar wel erg veel doden.
 • P Stam

  1 jaar geleden
  Op basis van de huidige kennis is het van belang dat zoveel mogelijk mensen zich laten vaccineren. Mensen die twijfelen moet je niet dwingen maar beter en eerlijk informeren. De complot denkers overtuig je nooit. Die lezen alleen artikelen die hun standpunt bevestigen en zien dwang als bewijs van hun gelijk. Als je de bevolking moet dwingen dan is er meestal iets verkeerd met het vertrouwen. Wellicht kan je daar dan als overheid zelf wat aan doen.