Marlies van Dam is als coach gespecialiseerd in begeleiding van twintigers en dertigers en auteur van het boek Draaikont met advies voor de jongste generaties.
Volledig scherm
PREMIUM
Marlies van Dam is als coach gespecialiseerd in begeleiding van twintigers en dertigers en auteur van het boek Draaikont met advies voor de jongste generaties. © Jan de Groen

Jonge generatie werkenden worstelt: ‘Een baan hebben voor de centen is vaak niet genoeg’

Trouwen en settelen, of toch nog op wereldreis? Blijven zitten in het werk wat je nu hebt, of op zoek naar die ene droombaan? Voor twintigers en dertigers zit het leven vol moeilijk keuzes, zowel privé als op het werk. In haar nieuwe boek Draaikont geeft coach Marlies van Dam advies aan de jonge generatie om te kunnen stoppen met twijfelen.

20 reacties

 • FJ J Bartling

  5 maanden geleden
  Tegenwoordig is iedereen rijk!Dat was wel ff anders jaren 50-60, toen hadden we helemaal niets en was je al blij met een fiets en een transistorradio !
 • Ryan Carvalho

  5 maanden geleden
  Een wereldreis is leuk, maar met het oog op het klimaat niet meer van deze tijd. Jongeren hebben het over het algemeen te goed. Ik val daar zelf ook onder. Maar werken voor alleen de centen is ook niet mijn ding. Persoonlijk leef ik niet om te werken. Het vinden van een droombaan is iets idealistisch, het is mij nog niet gelukt.
 • Jaap Spruitenburg

  5 maanden geleden
  @E Bakker Inderdaad ze hebben ook zoveel vastigheid hier... een koophuis, een vast contract waar ze baanzekerheid voelen, hun eigen cultuur... Alles is in dit land door vorige generaties te grabbel gegooid zodat er bij voorbaat lekker geleefd kon worden. Het feit dat we allerlei crisissen hebben, veroorzaakt door partijen waar slechts bepaalde generaties vooral op stemmen, hebben we daarin nog niet eens meegenomen. Economische groei is een bubbel die barst en dan staan we weer met lege handen..
 • P vanes

  5 maanden geleden
  Ik kan niet generaliseren maar zie veel jongeren van die leeftijdsgroep waar het nooit op kan, terrassen zitten er vol van, Schiphol ook, de dure telefoons etc. Tegenwoordig heeft iedereen blijkbaar een coach nodig om hun leven in het gareel te houden…ook dat kost……
 • Anoniem

  5 maanden geleden
  John Mulder Ik kan mij nog de tijd herinneren dat je eerst ging trouwen, bij iemand voor enkele jaren inwoonde en daarna pas een eigen woning kreeg. Werken deed je omdat er brood op de plank moest komen en de huur betaald moest worden. Een koophuis was alleen voor hen die een goed betaalde baan hadden. Om te mogen studeren had je hoge cijfers nodig en was dan ook een uitzondering. De mensen die in die tijd kinderen kregen wilden dat hun kind en kleinkind het veel beter zou krijgen.