Miljoenen werknemers hebben niets aan een verhoging van de maximale kilometervergoeding, zoals het kabinet wil.
Volledig scherm
PREMIUM
Miljoenen werknemers hebben niets aan een verhoging van de maximale kilometervergoeding, zoals het kabinet wil. © Videostill

Kilometergeld voor duizenden dooie mus: helft werknemers krijgt geen reiskostenvergoeding

Miljoenen werknemers hebben niets aan een verhoging van de maximale kilometervergoeding, zoals het kabinet wil. Dat komt doordat velen helemaal geen reiskostenvergoeding krijgen, zo blijkt uit onderzoek van de FNV, de grootste vakbond van Nederland, die de afspraken over reiskostenvergoedingen in de cao’s onder de loep nam.

77 reacties

 • Ronald Markant

  1 maand geleden
  FNV weet half niet waar zij het over hebben. Zij vertegenwoordigen een té klein deel van de werkenden om te weten wat ‘iedereen’ heeft afgesproken met zijn werkgever. Je mag ook blij zijn dat zij nog maar zo’n klein deel van de mensen vertegenwoordigen, want ze verzieken meer dan zij goed doen. Zij lonken nu naar ZZP’ers, een groep werkenden waar zij feitelijk een doodhekel aan hebben, want een CAO kan voor hen niet afgesproken worden (dat kan alleen voor werknemers)
 • Ronald Markant

  1 maand geleden
  @ Hans Phitphan, 54 cent is niet eens zo abnormaal. Sommige werkgevers doen dat voor hun medewerkers. Het bedrag is zo hoog omdat de werkgever er bij die mensen voor zorgt dat het netto bedrag toereikend is door het bruto bedrag hoger te maken. Er wordt dan bruto 2x het nodige bedrag betaald zodat het netto klopt.
 • J. Breuer

  1 maand geleden
  Weer een leugen belofte van MP RUTTE en zijn regering. Wanneer komt er eens een woord/bericht dat wij de bevolking kunnen zeggen" dat is eens geen leugen. Maar of men ?wij dat nog meemaken is een grote vraag.
 • Rudy Driessen

  1 maand geleden
  Lachertje
 • Andre Eggerding

  1 maand geleden
  Mensen moeten beter onderhandelen. Zeker in deze tijd waarin werkgevers schreeuwen om personeel. Slechte CAO’s geregeld door de vakbonden.. Rutte heeft hier niets mee te maken kom voor jezelf op.