Lange to-do-lijst? Dit zijn de beste apps om je te helpen
Ons dagelijkse leven, zowel privé als op het werk, lijkt soms niet meer dan een aaneenschakeling van taken die moeten worden afgevinkt. Je smartphone kan daar een onschatbare hulp in worden. Hier zijn de vijf beste to-do-apps die er te vinden zijn.
Bij het bekijken van alle digitale to-dolijsten in dit overzicht heeft het Vlaamse magazine Nina een heel eenvoudig criterium gehanteerd: heeft wat je ermee kan doen een meerwaarde ten opzichte van de klassieke papieren to-dolijst? Iets neerkrabbelen is namelijk vaak sneller en makkelijker dan een app opengooien, zoeken door de interface van het ding en vervolgens je taken optikken. Eerlijk: qua snelheid gaan deze takenplanners het niet gauw winnen van het klassieke blaadje papier. Maar ze hebben gelukkig nog een hoop andere talenten die de traditionele methode niét heeft.
Todoist
Nee, die letter L zijn we niet vergeten: Todoist, de nieuwkomer onder de taakbeheer-apps, heeft gewoon het vandaag ongemeen hippe ‘-ist’-achtervoegsel in zijn naam. Ook de vormgeving van het ding is flitsend en het hele opzet van het openingsscherm is om zo snel mogelijk tot ‘Todoist Zero’ te geraken, het taakbeheer-equivalent van ‘Inbox Zero’ bij je e-mails. Nieuwe taken invoegen gaat snel en de app leent zich uitstekend voor zowel persoonlijke als professionele taken en projecten. Wat die laatste betreft: er zitten vrij krachtige mogelijkheden in om taken te delen met (snel toevoegbare) andere gebruikers. Een app zonder te veel tierelantijnen, al zal hij voor gebruikers die alleen maar hun persoonlijke takenlijsten willen bijhouden, misschien een beetje te veel overtollige features hebben. Voor dat soort gebruikers: skip naar het onverwoestbare Remember the Milk.
nl.todoist.com / Voor iOS en Android
Google Tasks
Google had al een takenplanner in zijn Gmail-dienst zitten, maar lichtte die daar een dikke maand geleden uit tot een losstaande app. Wat heb je daaraan? In de eerste plaats een veel minder drukke omgeving, waarin je alleen maar wat openstaande taken hoeft weg te tikken. Er is ook in slimme mogelijkheden voorzien, zoals het opdelen van taken in themalijsten en het toevoegen van onderliggende taken, maar alles blijft mooi in een nette interface. Gmail-gebruikers, vooral zij die Googles mailoplossing voor hun werktaken gebruiken, kijken het best als eerste naar Google Tasks.
tasks.gmail.com / Voor iOS en Android
Microsoft To-Do
Beetje hetzelfde verhaal als bij Google Tasks: als u Microsofts Office gebruikt, inclusief mail- en agendatoepassing Outlook, is Microsofts To-Do — tenminste voor uw professionele taken — wellicht een van de betere keuzes. To-Do is een voortzetting van Wunderlist, een taken-app die eerder dit jaar werd overgenomen door de informaticagigant, en erft daar ook de eenvoudige opmaak van over: alles draait om de lijst, zonder te veel extra elementen die in de weg lopen op het centrale scherm. In het centrale ‘Mijn dag’-scherm worden ook taken voorgesteld die u het beste als eerste uitvoert, onder meer op basis van de prioriteit die u — misschien weken geleden, in Outlook — eraan had gegeven. Maar evengoed laat het u zelf kiezen waarvoor u momenteel de meeste energie hebt.
todo.microsoft.com / Voor iOS en Android
Remember The Milk
Voor de luiwammesen onder ons: Remember the Milk heeft een handige knop ‘Uitstellen’ om bepaalde taken meteen op de langere baan te schuiven. En met langer bedoelen we ook meteen lánger, want het kan van een dag tot meteen een maand. Verder hebben taken drie verschillende prioriteitsniveaus en is er een handige kolom ‘te laat’, met een dwingend cijfer van gemiste deadlines, die je toch nog bij de les houdt. Remember The Milk is een gevestigde waarde geworden: de digitale to-dolijst bestaat al zo’n veertien jaar en heeft zes miljoen wereldwijde gebruikers. Maar ze blijft schitteren door haar ongeëvenaarde eenvoud en haar al even ongeziene flexibiliteit in de chaos die soms komt kijken bij het afwerken van uw taken. Verder beschikt ze over een paar krachtige mogelijkheden, zoals het doorgeven van taken aan andere gezinsleden en het aangeven van locaties. Maar we kunnen de dienst, gezien de iets diepere mogelijkheden van de drie voorgaande, alleen aanraden voor gezinsgebruik.
www.rememberthemilk.com / Voor iOS en Android
MyShopi
Alleen voor shoppinglijsten is er, tot slot, nog de Belgische trots MyShopi. Die app schaarde ondertussen zo’n 3,5 miljoen wereldwijde gebruikers om zich heen, en dat klinkt niet zo vreemd wanneer je hem gebruikt. Niet alleen kan je makkelijk shoppinglijsten per product maken, die ook nog eens verdeeld zijn per winkel, maar met de handige streepjescodescanner in de mobiele app kan je ook nog eens nieuwe producten toevoegen aan uw toekomstige shoppinglijsten in dezelfde winkel. Maar je spaart er ook geld mee: MyShopi heeft digitale versies van alle folders in de winkels in de buurt, zodat je kunt uitzoeken welke producten er in reclame zijn. En MyShopi werkt ook, in samenwerking met de winkelketens, met eigen promoties, waarbij je geld terug op je rekening krijgt wanneer je de aangeprezen producten hebt gekocht. Maar de grootste kracht van MyShopi blijft hem in zijn aftikbare shoppinglijsten zitten.
www.myshopi.com / Voor web, iOS en Android
Lees de beste artikelen op het gebied van werk en carrière via onze wekelijkse nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMTips
Juni voor veel gezinnen stressvolle maand: ‘Werk als team om de hectiek aan te kunnen’
-
Video
Weg met de to-do-lijst: zo ga je écht aan het werk
Een to-do-lijstje maken gaat vaak wel vlot: genoeg te bedenken om erop te zetten. Maar de taken ook daadwerkelijk afvinken? Dat lukt vaak niet. Maar hoe ga je wel echt aan het werk? In de Succesminuut geeft Charlotte van 't Wout (carrièrecoach en onze columnist) je drie simpele tips. -
VIDEO
Kom je nooit toe aan je eigen werk? Zo wel!
Je hebt veel werk te doen, maar wordt continu gestoord door collega's die even wat van je tijd willen lenen. Het gevolg: aan het eind van de werkdag ben je nauwelijks toegekomen aan wat je zelf wilde doen. In de Succesminuut geeft Charlotte van 't Wout (carrièrecoach en onze columnist) drie tips om te zorgen dat je wél aan je werk toekomt. -
PREMIUM
Als de pieper gaat, is bij dit bedrijf in één klap de helft van de collega's foetsie: ‘Geen tijd voor uitleg’
Zodra de pieper gaat, laten drie collega’s bij een klein Gouderaks beveiligingsbedrijf alles uit hun handen vallen en zorgen dat zij binnen enkele minuten met een brandweerwagen zijn uitgerukt. ,,Het is een verrijking voor ons bedrijf én voor ons dorp.”Gouderak -
PREMIUMSTAKING ALBERT HEIJN37
Meer dan een miljoen werkenden redden het einde van de maand niet: ‘Volstrekt onacceptabel’
Minstens 10 procent loon erbij. Dat eisen de vakbonden bij de onderhandelingen over een nieuwe cao voor de medewerkers van de distributiecentra van supermarktketen Albert Heijn. Om deze eis kracht bij te zetten, hebben de vakbonden een staking op touw gezet. Die staking is de zoveelste in een lange rij, want de strijd om meer poen wordt steeds harder.
-
Thuiswerker, laat je niet afleiden
-
-
-
PREMIUMWaarvan Akte
Met kneepjes passen we zijn testament aan, drie dagen later krijg ik bericht van zijn overlijden
Wat als een cliënt nog helder van geest is, maar niet kan praten? Deze notaris lost het op met kneepjes in de hand. Een kneepje is 'ja’, twee kneepjes ‘nee’. Elke week tekent journalist Johan Nebbeling waargebeurde voorvallen uit de notarispraktijk op in deze rubriek. -
PREMIUM
Geen vet eten om hartkwaal te voorkomen? Een hardnekkige fabel, zegt cardioloog
Wat veroorzaakt hartaandoeningen, en hoe houd je je hart gezond? Daar gaan meerdere adviezen en wijsheden over rond. Cardioloog Janneke Wittekoek vertelt wat er waar is van zes veelgehoorde stellingen over hartgezondheid.