Raymond Pattipeilohy zit bij PwC achter zijn bureau op een hometrainer.
Volledig scherm
PREMIUM
Raymond Pattipeilohy zit bij PwC achter zijn bureau op een hometrainer. © Marco Okhuizen

‘Leidinggevende moet kunnen zeggen dat iemand te dik is en te weinig beweegt’

Arbo UnieArbo Unie vindt dat werkgevers best iets mogen zeggen als een medewerker te dik is of ongezond leeft. Zij moeten ze motiveren om meer te bewegen en gezond te eten.

106 reacties

 • Barend Stofkoper

  3 maanden geleden
  Leiding geven doe men door zelf voorbeeld te stellen. Dus leidinggevers, zijn slank, bewegen veel, drinken en roken niet, gaan op tijd hun booster halen en onthouden zich van grensoverschrijdend gedrag. Blij dat is geen baas ben :)
 • elly Eck

  3 maanden geleden
  En mag dat ook tegen de leidinggevende gezegd worden dan of wordt je dan ontslagen of gaan ze je dan gewoon effe lekker dwarszitten.
 • Mau Flor

  4 maanden geleden
  Belachelijk, sinds wanneer is een leidinggevende een arts? Dat iemand te zwaar is, wil niet zeggen dat iemand ongezond leeft. En andersom, mag een werknemer ook zijn leidinggevende aanspreken dat ie te zwaar is?
 • Ruud Spermon

  4 maanden geleden
  Door de stress van mijn werk bij een service centre ben ik 10kg aangekomen. Heb een jaar thuisgezeten. Ben gaan sporten, gezonder eten, mediteren enz. maar ik val geen kilo af! en dan zou een werkgever commentaar mogen leveren?! Dan zijn ze mij niet waard.
 • Richard de Wit

  4 maanden geleden
  moet niet veel gekker gaan worden.. sinds wanneer zijn leidinggevenden ook dokter geworden?
 1. Justin is pannenkoekenbakker in de Efteling: ‘Op een rustige dag verkopen we er zo’n 600 tot 1000’
  Wat doet een...

  Justin is pannenkoe­ken­bak­ker in de Efteling: ‘Op een rustige dag verkopen we er zo’n 600 tot 1000’

  Wie ons banenlandschap bekijkt, ziet bijzondere functies voorbijkomen. Een field service-engineer, een lab-technician of een assemblagemedewerker: we hebben ze blijkbaar hard nodig, maar waarvoor en waarom? In deze serie vertelt elke week iemand over zijn of haar beroep. Vandaag: Justin van Assouw (32) is zelfstandig werkend kok in pannenkoekenrestaurant Polles Keuken in de Efteling.