Rob de Bruin heeft de spierziekte FSHD en is sinds een val rolstoel gebonden, een Segway-rolstoel op twee wielen is voor hem een uitkomst.
Volledig scherm
Rob de Bruin heeft de spierziekte FSHD en is sinds een val rolstoel gebonden, een Segway-rolstoel op twee wielen is voor hem een uitkomst. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Leidinggevende Rob (56) heeft de spierziekte FSHD: ‘Collega’s zijn eraan gewend dat ik soms omval’

werken met een beperkingEen groot aantal Nederlanders met een lichamelijke beperking zit werkloos thuis. Terwijl ze wel graag aan het werk zouden willen. Maar hoe vind je een baan als je slechthorend, chronisch ziek bent of in een rolstoel zit? Veel werkgevers lijken ervoor terug te deinzen. In deze serie vertellen werkenden met een arbeidsbeperking over hun ervaring op de arbeidsmarkt. Vandaag: Rob de Bruin (56).

  1. Henk (56) verloor zijn onderbeen door kanker, maar vond een baan die daar juist heel goed bij past

    Henk (56) verloor zijn onderbeen door kanker, maar vond een baan die daar juist heel goed bij past

    Een groot aantal Nederlanders met een lichamelijke beperking zit werkloos thuis. Terwijl ze wel graag aan het werk zouden willen. Maar hoe vind je een baan als je slechthorend, chronisch ziek bent of in een rolstoel zit? Veel werkgevers lijken ervoor terug te deinzen. In deze serie vertellen werkenden met een arbeidsbeperking over hun ervaring op de arbeidsmarkt. Vandaag: Henk Zijlstra (56).