Stakende leraren willen meer geld.
Volledig scherm
PREMIUM
Stakende leraren willen meer geld. © ANP

Lerarentekorten op middelbare scholen door te dure woningen en vergrijzing

De lerarentekorten zijn in de grootste steden zo nijpend dat op sommige middelbare scholen klassen geen lessen meer krijgen in belangrijke vakken. ,,Het blijft constant alle hens aan dek.”

56 reacties

 • van Velthuizen

  2 maanden geleden
  Waar is er nu geen personeel tekort? Ik kan geen menukaart v/e willekeurig restaurant openslaan en er staat op de eerste pagina "Personeel gezocht". En wat betreft een leraar of lerares, vroeger hadden we nog respect voor deze mensen. Maar in deze tijd, met alle prinsjes en prinsesjes die tegen geen enkele vorm van kritiek kunnen met hun dito ouders, ga er dan maar eens aanstaan. Ik zou in deze tijd absoluut geen leraar willen worden, voor geen goud.
 • Ilse Duijvestein

  2 maanden geleden
  Een docent VO werkt standaard flink meer uren dan hij/zij betaald krijgt. Daarbovenop komen er gedurende het jaar taken bij, waar vaak geen geld voor is. Ook is lesgeven pittig qua hoeveelheid prikkels. En het duurt lang voordat iemand het gemiddelde verdient. Kortom: de genoemde salarissen zijn voor velen onhaalbaar. Een betaalbare woning in de stad al evenmin. Een treurig feit.
 • Arjan Monster

  2 maanden geleden
  Eenieder die denkt dat onderwijs piece of cake is; ga dan alsjeblieft zelf voor de klas en help het probleem kleiner te maken. Een docent heeft "de kracht van Simson nodig en de wijsheid van Salomo". Je moet mentaal en fysiek in goede conditie zijn om dit werk te kunnen doen omdat, wanneer je zoals ik door ziekte van collegae 32 lessen per week moet geven exclusief voorbereiding en correctie, je voortdurend een marathon moet lopen. Maar aan de finish staan wel blije leerlingen;-)!
 • J. Beute - bijlsma

  2 maanden geleden
  @van Rossem, dat is precies wat mensen doet besluiten om te stoppen of er helemaal niet aan te beginnen. Die lastige leerlingen, waarbij er te weinig steun is voor de docenten als ze je les verstieren en de werkdruk. Daarom is er een te kort. Voor de klas staan vreet op die manier energie. En daarnaast nog buiten de lesuren om de voorbereiding, nakijken en van feedback voorzien van toetsen en verslagen, vergaderingen, steunlessen, etc. En die uren worden flink onderschat. Bewust part-time dus.
 • Ron Pleunis

  2 maanden geleden
  Leraren verplichten om minimaal 32 uur per week te werken. Hoger salaris heeft tegengesteld effect: ze gaan dan nog minder werken. Al je leraar (m/v/o) wilt worden dan is dat een keuze en die keuze leidt ertoe dat je dus minimaal 32 uur moet werken. Daar is je salaris ook naar. En dat zou een oplossing kunnen zijn.