De personele bezetting op het Stadhuis van Apeldoorn moet nog diverser worden, vindt het gemeentebestuur.
Volledig scherm
PREMIUM
De personele bezetting op het Stadhuis van Apeldoorn moet nog diverser worden, vindt het gemeentebestuur. © Gep Leeflang

Lesbienne en transgender hebben streepje voor bij vacatures gemeente Apeldoorn

Lesbiennes en transgenders hebben voortaan net als mensen met een beperking en niet-westerse immigranten een streepje voor, als ze solliciteren op het stadhuis in Apeldoorn. Door gericht mensen aan te nemen, hoopt de gemeente te bereiken dat haar personeelsbestand een betere afspiegeling van de samenleving wordt. Dat past in het beleid om een ‘inclusieve samenleving’ na te streven.

13 reacties

 • van Bergen

  1 jaar geleden
  @ Maarten Hendrix, Mooi gezegd, en wat een waar woord . .
 • Patrick schol

  1 jaar geleden
  Mooi verwoord M Hendrix👍🏻
 • Maarten Hendrix

  1 jaar geleden
  En ik maar denken dat het om gelijkheid ging. Dat het om de kwalificatie van de persoon zou moeten gaan en niet zijn huidskleur of geaardheid. Ook dit is geen gelijkheid - en in mijn stad (dorp) nog wel. Ik schaam me vandaag Apeldoorner te zijn. Sterker nog, dit zal meer tegengas geven want dit spreekt wederom als voorbeeld dat gelijkheid een mythe is. Migranten krijgen voorrang. De alfabet mensen krijgen voorrang. Hetero's en blanken krijgen de kruimels. Maar och wat zijn we onderdrukt.
 • Nelly Djikounou

  1 jaar geleden
  De nieuwe excuus-truus.
 • Hans-Joachim ten Hoope

  1 jaar geleden
  Dus als ik het goed begrijp wordt er expliciet naar de seksuele voorkeur van de sollicitant gevraagd. Dit is een schending van de wet gelijke behandeling en mag niet worden gevraagd tenzij dit relevant is voor de functie. De wet gelijke behandeling schrijft voor dat een werkgever geen onderscheid mag maken op grond van godsdienst, politieke gezindheid, levensovertuiging, ras, geslacht, nationaliteit, seksuele geaardheid of burgerlijke staat.
 1. Hij werkt hard, maar toch moet Jordan (48) zijn spaargeld aanspreken: ‘Deze tijd is onwijs zwaar’
  PREMIUM
  staking

  Hij werkt hard, maar toch moet Jordan (48) zijn spaargeld aanspreken: ‘Deze tijd is onwijs zwaar’

  Hij heeft al eens zijn huis moeten verkopen, toen het tegenzat. Dat wil Jordan Borsten (48) niet nog eens meemaken. Nu dreigt hij zijn spaargeld te moeten aanspreken om rond te komen; om maar te zwijgen over zijn collega’s die soms nog minder verdienen. Dus staat de chauffeur van de gemeentelijke reiniging vanmiddag op de Coolsingel voor meer loon. ,,Dat is niet uit luxe, hè.”