ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Lonen stijgen, maar is dat genoeg? Experts uiten kritiek: 'Scheefgroei neemt toe’

De lonen stijgen met gemiddeld 2,79 procent, meldt FNV. Mede onder druk van de personeelskrapte kiezen werkgevers eieren voor hun geld. Maar omdat de inflatie flink hoger is, merken mensen er onder de streep weinig van.

8 reacties

 • Ilonca Franke

  2 maanden geleden
  De lonen laten stijgen is 1 ding. Maar wordt er niet meer bereikt met verlaging van belastingen op arbeid en goederen?
 • pablo gaviria

  2 maanden geleden
  onze koning krijgt tonnen extra per jaar en ik moet het doen met 11 euro per maand erbij...hoe bedoel je scheefgroei, hoe bedoel je de rijken worden rijker...
 • Hans Laats

  2 maanden geleden
  Hans Laats. Het is al decennia lang dat wanneer een loonstijgen, nu 2,79%, de prijzenharder stijgen dan loon verhoging. Het maakt niet uit uit of de BTW voor energie per 1 juli omlaag gaat, per saldo komt men op 0 uit daar energie bedrijven, heel leep, hun energie prijzen snel/rap omhoog gooien. De lachende derde is de overheid die spinnen hier garen van. Het is Kassa is Massa. Alzo zal de BTW met een minime %-ten omlaag gaan.
 • Chris Eskes

  2 maanden geleden
  Zoals gewoonlijk heeft men weer eens geen oog voor gepensioneerden wiens pensioen al sinds 2008 !! niet meer is geïndexeerd, zeker de AOW stijgt jaarlijks met een tientje per maand of zo maar dat is ruimschoots onvoldoende om alle gestegen prijzen en onkosten af te dekken en dat terwijl de pensioenpotten overvol zijn. Beschaving lees je af aan hoe er met ouderen wordt omgegaan en onze beschaving is kennelijk fors afgekalfd, een troost; ook zij die dit veroorzaken worden eens oud. Sterkte !!
 • M. .Kok

  2 maanden geleden
  Volgens mij hoef je hier geen expert te zijn. Om dit te zien. 😉 Dat heeft iedereen wel door. Spreek zelden van "wij" Maar nu wel. We worden gewoon belazerd. Wanneer ze de lonen verhogen. Maken ze de rest duurder..En aan het einde heb je hetzelfde geld. Kijk naar het plan van de overheid. Per 1 juli btw verlaging op onze energienota. En prompt de 1e energieleverancier verhoogd meteen zijn prijzen. Alles wat de overheid bepaald. Betaal je altijd zelf.. Den haag moet de bedrijven eens aanpakken.