Douanepersoneel in Brussel controleert de bagage. Marcel (niet op de foto) zorgt dat deze mensen met de nieuwste apparatuur kunnen werken om snel analyses te doen.
Volledig scherm
Douanepersoneel in Brussel controleert de bagage. Marcel (niet op de foto) zorgt dat deze mensen met de nieuwste apparatuur kunnen werken om snel analyses te doen. © BELGA

Marcel (57) is scheikundige bij de douane: ‘We doen meer dan drugs opsporen’

Wat doet een...Wie ons banenlandschap bekijkt, ziet bijzondere functies voorbijkomen. Een field service engineer, een lab technician of een assemblagemedewerker: we hebben ze blijkbaar hard nodig, maar waarvoor en waarom? In deze serie vertelt elke week iemand over zijn of haar beroep. Vandaag: Marcel (57), senior scheikundige bij de Douane. 

 1. Werk als familieagent: vier uur lang zat René naast de vader bij het graf van zijn verdronken zoontje
  PREMIUM
  33

  Werk als familie­agent: vier uur lang zat René naast de vader bij het graf van zijn verdronken zoontje

  Nog altijd ziet politieagent René Russ (66) 'm zitten: de vader bij het graf van zijn verdronken zoontje. Familieleden konden de man niet vinden - hij bleek al urenlang op de begraafplaats te zitten. Russ nestelt zich naast hem en de twee praten urenlang. Het illustreert waarom hij er zes jaar geleden voor koos om familieagent te worden. ,,Dan weet je dat je job ertoe doet.”
  Utrecht