De medewerkster van de rechtbank Overijssel zocht vertrouwelijke gegevens op van bekenden.
Volledig scherm
PREMIUM
De medewerkster van de rechtbank Overijssel zocht vertrouwelijke gegevens op van bekenden. © GinoPress B.V.

Medewerkster rechtbank na 19 jaar ontslagen, neusde in vertrouwelijke gegevens van haar buren

Een medewerkster van de rechtbank Overijssel is ontslagen, omdat ze via computers van de rechtbank in vertrouwelijke gegevens van haar buren neusde. De rechtbank Noord-Nederland wees vorige week het beroep van de vrouw tegen haar ontslag af.

9 reacties

 • Elisa deJong

  1 maand geleden
  Draai het eens om… hoe had zíj́ het gevonden als iemand in háár vertrouwelijke documenten zou kijken!!.. mss dat ze het dan aanvoelt. Ander baantje zeer op zijn plaats idd. Voorlopig waarschijnlijk geen uitkering..
 • Jan Willem Roos

  1 maand geleden
  Terecht ontslag, dit soort dingen moet je niet doen, sterker nog, ik vind dit echt asociaal en heeft al vaker plaats gevonden met ontslag. Dit gebeurde ook al eens de politie en in het HAGA ziekenhuis in Den Haag.
 • Ronin Janzen

  1 maand geleden
  Ze had beloofd dit niet meer te doen. Dat ze gepakt is en ook geen spijt betuigd, geeft aan dat ze ongeschikt is voor haar baan. Ik kan hier geen compassie voor hebben, terechte ontslag.
 • Michiel Kreuze

  1 maand geleden
  Leon de koning, en iedere agent, deurwaarder, advocaat of wie dan ook die daar aan mee werkt mag wat mij betreft keihard ontslag krijgen. Het gaat namelijk niemand wat aan hoe of wat een ander is of heeft. Wie zegt dat die "vriendendienst" zuiver is bedoelt? Voor hetzelfde geld wordt die informatie gebruikt voor criminele zaken als afpersing of om iemand op te sporen. Zou jij blij zijn als je er achter komt dat iemand die je niet kent alles over je weet?
 • Elisa deJong

  1 maand geleden
  Er zijn toch nog andere banen voor haar? Zonder deze toegang?