Foto ter illustratie. Meer mannen tussen de 25 en 45 jaar nemen geen deel aan de arbeidsmarkt. Een van de mogelijke reden is het gebrek aan banen voor werknemers zonder diploma's of andere startkwalificaties.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. Meer mannen tussen de 25 en 45 jaar nemen geen deel aan de arbeidsmarkt. Een van de mogelijke reden is het gebrek aan banen voor werknemers zonder diploma's of andere startkwalificaties. © Shutterstock

Meer mannen tussen de 25 en 45 jaar werken niet

Steeds meer mannen tussen de 25 en 45 jaar oud zijn niet (meer) actief op de arbeidsmarkt, meldt het CBS. Hun aantal is in tien jaar bijna verdubbeld. Zij zijn niet ongewenst werkloos maar kunnen of willen niet werken. 

  1. Een hit geschreven? Advocaat Radboud (56) zorgt dat de rechten beschermd worden
    Wat doet een...

    Een hit geschreven? Advocaat Radboud (56) zorgt dat de rechten beschermd worden

    Wie ons banenlandschap bekijkt, ziet bijzondere functies voorbijkomen. Een field service-engineer, een lab-technician of een assemblagemedewerker: we hebben ze blijkbaar hard nodig, maar waarvoor en waarom? In deze serie vertelt elke week iemand over zijn of haar beroep. Vandaag: Radboud Ribbert (56) is advocaat en is gespecialiseerd in entertainment- en intellectueel eigendomsrecht. Hij is verbonden aan het internationale advocatenkantoor Greenberg Traurig, LLP.