Paul Baan is oprichter van Klassewerkplek, een organisatie die erop is gericht om werkgeluk in het onderwijs terug te brengen. In zijn vrije tijd traint hij de jeugd van Montfoort SV’19.
Volledig scherm
PREMIUM
Paul Baan is oprichter van Klassewerkplek, een organisatie die erop is gericht om werkgeluk in het onderwijs terug te brengen. In zijn vrije tijd traint hij de jeugd van Montfoort SV’19. © Marnix Schmidt

Meer salaris? Nee, dit is volgens Paul (die al na 1 jaar stopte) dé oplossing voor lerarentekort

Paul Baan stond een jaar voor de klas, maar verliet daarna gedesillusioneerd het onderwijs. Toch denkt juist hij de oplossing voor het lerarentekort te weten. Een terugkeer in de sector sluit hij zelfs niet meer uit. 

14 reacties

 • P Heemskerk

  2 maanden geleden
  Met meer loon gaan ze nog meer partime werken.
 • Hannes de Graaf

  2 maanden geleden
  Jack Wisse, je haalt de woorden uit mijn mond.
 • C.S. Balkhoven

  2 maanden geleden
  Werkgeluk is zeker belangrijk. Speciaal onderwijs moet weer terugkomen voor kinderen met achterstanden en/of een beperking. En ouders zijn veel te veeleisend tegenwoordig. Ik heb respect voor leraren, zou zelf nooit voor een klas willen staan. Zorg en onderwijs is echt belangrijk en deze mensen moeten daar ook naar betaald worden.
 • Jack Wisse

  2 maanden geleden
  Werkgeluk belangrijk, zeker voor deze meneer die er een handel van heeft gemaakt om werkgeluk aan te leren. Typisch weer een coach die langskomt, iets zegt dat een directie wilt horen en daarna bakken met geld verdient om het werkgeluk te verkrijgen op school. Zonder dit gedoe heb ik ook werkgeluk, alleen wordt dat belemmerd door: Jongeren die energie slurpen omdat speciaal onderwijs vol zit en ze niet mee kunnen komen qua gedrag of intelligentie. Ouders die hun kind de nieuwe Einstein vinden
 • Anoniem

  2 maanden geleden
  J v Buren. Een beter salaris betekent dat men minder uren hoeft te gaan werken. Dus leraren tekort loopt alleen maar op.
 1. Basisschooldirecteur Stefan zette Paula (24) direct voor de klas, zonder ervaring of de juiste papieren
  PREMIUM

  Basis­school­di­rec­teur Stefan zette Paula (24) direct voor de klas, zonder ervaring of de juiste papieren

  Hij kampte met een lerarentekort, zij zocht werk. Eén probleem: ze is niet opgeleid als leraar. Toch zette basisschooldirecteur Stefan van der Worm de 24-jarige Paula Dijkshoorn direct voor de klas. Inclusief salaris. De aanpak werkt: Paula heeft besloten zich te laten omscholen. Met grote dank aan een oud-vmbo-docent die nog veel meer ‘buitenstaanders’ voor de klas wist te krijgen.
 2. Sjan en Wilbert zijn zelfslachtende slager: ‘Slachten moet je met verstand van zaken doen’
  iemand moet het doen

  Sjan en Wilbert zijn zelfslach­ten­de slager: ‘Slachten moet je met verstand van zaken doen’

  Werk kan niet altijd leuk zijn, maar waarom kiezen mensen voor het vak van ‘putjesschepper’, deurwaarder of overledenenverzorger? In deze reeks vertellen Nederlanders met zo’n baan over hun werk, waarom ze ervoor kozen en wat het zo interessant maakt. Vandaag: Sjan Timmermans (57) en Wilbert den Ouden (51) runnen samen slagerij Timmermans, een van de weinige zelfslachtende slagers die ons land nog kent.