Loonstrook.
Volledig scherm
Loonstrook. © ANP

‘Met minimumloon maak je in 2022 sowieso een stap’

Straks valt de eerste loonstrook van 2022 weer op de (digitale) mat. Welke veranderingen zien we ten opzichte van vorig jaar? Gaan we er onderaan de streep op vooruit of niet? Hr-dienstverlener Visma | Raet berekende het op basis van de nieuwe belastingen en cao’s van een aantal sectoren. ,,De lonen stijgen niet hard, maar elke euro is er een.”

76 reacties

 • Verhoog

  4 maanden geleden
  De AOWers zijn inderdaad de klos. Daar zelf weinig voor betalen en toch wat krijgen als de leeftijd daar is. Laat de AOW maar € 500 per maand omhoog gaan. Dat betalen de werkenden wel.
 • Ap Oost

  5 maanden geleden
  De AOW ers zijn al meer dan tien jaar de dupe. Geen indexering van (eventuele) pensioenen. en de hoogte van de AOW blijft achter bij de lonen, zelfs bij het minimum loon. Die ouwetjes hebben wel gedurende hun hele arbeids tijd betaald en ook het luxe van nu betaalbaar en mogelijk gemaakt. En dan zeggen buitenstaanders dat ze hun huis maar moeten verkopen. Maar waar moet je dan heen? Er is gewoon geen alternatief voor oudere huis bezitters.
 • Sina Hogeboom

  5 maanden geleden
  Een stap vooruit twee achteruit net of ze je een worst voor houd en je krijgt hem niet!! Al jaren niet en maar zeggen je krijgt er wat bij!
 • Julia van Damme

  5 maanden geleden
  @A Van Iersel: Ik begrijp niet waarom u zo klaagt. Die 'oudjes' hebben al die jaren kunnen profiteren van hypotheekrenteaftrek en hebben nu met die hoop stenen een prachtige spaarpot opgebouwd. Als ze die t.z.t. verkopen hebben ze een aardig centje achter de hand. Nee, natuurlijk geen huurtoeslag dus. En als ze zo slim zijn geweest wat te sparen, kunnen ze het onderhoud van die hoop stenen ook wel bekostigen. Kortom: niet zo klagen en zeuren dus.
 • Jan Borst

  5 maanden geleden
  hoogste tijd dat de aow gekoppeld blijft aan minium lonen wat nu door het kabinet is losgelaten kan niet mag niet ook voor de aow wordt het leven flink duurder of is het de bedoeling van dit kabinet in wording dat deze mensen allemaal naar de voedselbank moeten asielzoekers zijn beter af de aow ers van nu hebben het land opgebouwd en dat wordt nog al eens vergeten geef deze groep nu eens waar ze recht op hebben dan voer eens een echt beleid