Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Getty Images

Miljarden euro’s beschikbaar voor zelfontwikkeling, maar personeel laat kans liggen

Zelfontwikkeling is belangrijk om actueel te blijven op de arbeidsmarkt, maar werkenden laten kansen liggen. Werkgevers hebben bij elkaar miljarden beschikbaar om personeel te steunen duurzaam inzetbaar te blijven, maar het grootste deel van het geld wordt niet besteed, blijkt uit onderzoek van werkgeversvereniging AWVN.

 1. Silvester werkt met tbs’ers: ‘Wat je eigenlijk doet is deze mannen opnieuw opvoeden’
  Iemand moet het doen

  Silvester werkt met tbs’ers: ‘Wat je eigenlijk doet is deze mannen opnieuw opvoeden’

  Werk kan niet altijd leuk zijn, maar waarom kiezen mensen voor het vak van ‘putjesschepper’, deurwaarder of overledenenverzorger? In deze reeks vertellen Nederlanders met zo’n baan over hun werk, waarom ze ervoor kozen en wat het zo interessant maakt. Vandaag: Silvester (38) begeleider van tbs-gestelden in een forensisch psychiatrisch centrum van Fivoor in Zuid-Holland.
 2. Banen liggen voor het oprapen, installatiemonteur hoeft niet eens meer te solliciteren

  Banen liggen voor het oprapen, installa­tie­mon­teur hoeft niet eens meer te sollicite­ren

  Nog steeds staan er meer vacatures open dan dat er kandidaten zijn. Maar welke beroepen en branches hebben hier het meest last van? Dat berekenden Nationale Vacaturebank en Intermediair op basis van hun data over het aantal sollicitaties per vacature. In de techniek staan bedrijven al jaren te springen om nieuw personeel, ook uit deze cijfers komen technische functies als ‘winnaar’ uit de bus.