Marieke Visser (l) en Ody Neisingh, schrijvers van het kinderboek Mama is minister-president.
Volledig scherm
Marieke Visser (l) en Ody Neisingh, schrijvers van het kinderboek Mama is minister-president. © Babette van der Wijst

Moeders kunnen ook president worden, Marieke en Ody schreven er een kinderboek over

In kinderboeken heeft 13 procent van de moeders een betaalde baan. Ook zien kinderen al op jonge leeftijd bij een politiek leider een man voor zich. Daar moet iets aan gedaan worden, dachten de schrijvers van het kinderboek Mama is minister-president. Het eerste boek wordt zo goed ontvangen, dat het schrijversduo nadenkt over het maken van een hele serie.

 1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”
 2. Melle (26) wil lesgeven én is academicus, maar pabo’s weigeren hem: ‘Er is toch een lerarentekort?’
  PREMIUM
  53

  Melle (26) wil lesgeven én is academicus, maar pabo’s weigeren hem: ‘Er is toch een lerarente­kort?’

  Met het nijpende lerarentekort grijpen pabo’s íedereen aan die leraar wil worden. Toch? Fout. Melle Sturing (26) is jong, heeft een universitair diploma en staat al (onbevoegd) voor de klas in het praktijkonderwijs. Hij lijkt de perfecte docent. Eén probleem: hij wordt niet aangenomen op Haagse pabo’s. Zonder dat lerarendiploma zal hij moeten stoppen met het werk dat hem zó ligt.