Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP / ANP

Moeten we niet gewoon méér uren gaan werken? ‘Iedereen die ik ken houdt hoofd net boven water’

Psycholoog Thijs Launspach is stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: herwaardering van werk.

37 reacties

 • Vincent Roelofs

  4 maanden geleden
  Meer werken? Nee,beter betalen!
 • G Cremers

  4 maanden geleden
  De oplossing ligt voor een deel natuurlijk in de 24 uurs economie. Waarom, in Godsnaam, moeten de winkels op zondag open zijn? Ik ben niet gelovig, maar toch vind ik dat er ‘s zondags geen boodschappen gedaan hoeven te worden. Zolang we “idiote” werktijden normaal vinden, blijft dat probleem bestaan. Veel bedrijven in de logistiek zijn 24 uur in de weer. Slechts enkele, zeer onmisbare beroepen zouden 24 uur moeten werken. En dan kom je inderdaad uit bij zorg en veiligheid.
 • Arthur van der Linden

  4 maanden geleden
  Heb full time gewerkt todat mijn baas zonodig Chinese bussen moest kopen. Met zo veel mankementen dat ik last kreeg van mijn rug, schouders en knieën.
 • Jan van der Velden

  4 maanden geleden
  Ze moeten stoppen met aanvullingen van lonen als je 24 uur (deeltijd) per week werkt; gewoon 24 uur is 24 uur uitbetalen en niet met toeslagen aanvullen tot 38 uur. Dan is al een heel groot tekort opgelost.
 • Robbert Scholten

  4 maanden geleden
  Dat heeft geen zin,extra uren werken,daar verdwijnt de drukte niet mee,slimmer werken,veel meer automatiseren,constant bijscholen,minder druk zal het nooit meer worden