Flos Vingerhoets
Volledig scherm
PREMIUM
© Flos Vingerhoets

‘Na een burn-out ben je niet meteen een goede coach’

Wie vast zit in werk of privéleven, kan tegenwoordig terecht bij een keur aan trainers en coaches. Maar iedereen die het wil, mag zichzelf coach noemen. Dat is niet goed voor het imago van het beroep, zeggen coachingexperts. En welke gevolgen heeft dit voor wie hulp zoekt?

7 reacties

 • Joep Meij

  4 maanden geleden
  @AdvanderStel totdat je het zelf overkomt ,dan klets je wel anders. Mensen met een burnout zijn geen http://aanstellers.Er word gewoon veel teveel van mensen geeist ingezet harde wereld .Kijk maar naar die zgn belasting fraudeurs,jarenlang stond er niemand voor ze klaar ..reken maar dat daar heel wat mensen een burn-out van hebben gekregen..en nee, ik hen zelf nooit een burnout gehad.
 • Stefan Vlaminckx

  4 maanden geleden
  80-90% van de vrijgevestigde coaches was (2019) niet in staat een fatsoenlijke boterham te verdienen met diens praktijk. Dan moet je je onderscheiden op kwaliteit en het meetbaar maken van resultaten. En dat kan nu ook. Kun je nog hele aardige prijzen mee winnen ook.
 • Roy Alphenaar

  4 maanden geleden
  Ben altijd mijn eigen coach geweest. Van voor de tijd toen het woord zzper nog niet bestond.Was wel een zware tijd hoor veel klik gesprekken maar http://ja.Je geeft jezelf een schop onder de kont want je hebt geen tijd om stil te zitten.Het woord burn out bestond ook nog niet en oppakken snel schakelen en meenemen deed je ook http://niet.Al met al heeft het me geen windeieren gelegd.Heb nou een sabbatical for life.Heb nog wel een paar uurtjes over om te gaan coachen.
 • Ingrid Boer

  4 maanden geleden
  Dit artikel maakt mij toch een beetje boos als beginnend coach met een goede opleiding. Bedankt voor het afraden, hoe maakt een beginnend coach dan zn vlieguren in de praktijk? En waarom kan een beginnend coach niet goed zijn? Ik snap de kritische noot hoor dat iedereen te pas en te onpas zich coach wil noemen, maar daardoor doe je een hoop beginnende coaches tekort. Daarnaast vind ik Ad dat je je mening over een burn-out voor je mag houden als je niet weet wat dit inhoud. Slapjakkers? Zucht..
 • Dolly J. de Groot

  4 maanden geleden
  Dolly J. de Groot Blijkbaar zijn kamerleden vogelvrij want het maakt niet uit wat je weet of doet, als je maar regelmatig je grote waffel opzet schijnt dat al meer dan genoeg te zijn. Groetjes Dolly