De wetgeving om de loonkloof tussen mannen en vrouwen te dichten, schiet hopeloos tekort omdat de rapportageplicht enkel geldt voor bedrijven met meer dan 250 werknemers, aldus vakbondskoepel Etuc.
Volledig scherm
De wetgeving om de loonkloof tussen mannen en vrouwen te dichten, schiet hopeloos tekort omdat de rapportageplicht enkel geldt voor bedrijven met meer dan 250 werknemers, aldus vakbondskoepel Etuc. © Getty Images/iStockphoto

Nieuwe Europese wetgeving schiet hopeloos tekort: 'Vrouwen hebben lang genoeg gewacht’

Nieuwe Europese wetgeving, bedoeld om beter zicht te krijgen op de loonkloof tussen man en vrouw, is zo beperkt dat twee derde van de Europese werknemers er buiten valt. In Nederland, aldus vakbondskoepel Etuc, is dat iets mínder dan twee derde.

  1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.