Lorraine Littaur
Volledig scherm
Lorraine Littaur © privé-archief

Nooit met pensioen: ‘Als je leven één grote vakantie is, dan heb je nooit meer vakantie’

Tegenwoordig lijkt iedereen zo vroeg mogelijk te stoppen met werken. Maar er zijn ook mensen die van geen ophouden weten. Drie ‘eeuwige doorwerkers’ die gruwen bij het idee van achter de geraniums zitten, vertellen waarom ze doorgaan terwijl het eigenlijk niet meer hoeft.

11 reacties

 • Peter van Geffen

  2 maanden geleden
  Interessant verhaal , maar het zijn geen mensen die heel hun arbeidsleven volcontinu hebben gewerkt of in andere zware beroepen hebben gewerkt zoals in de bouw ,politie ,zorg Die verhalen kom ik niet tegen ik denk dat de meeste mensen blij zijn als ze met hun 67e nog een paar jaar gezond kunnen genieten van hun welverdiende pensioen wat voor vele mensen niet eens is weggelegd
 • Naber

  2 maanden geleden
  Heerlijk is het om achter de geraniums te zitten! Mijn eigen ding doen en zo nu en dan erachter vandaan kruipen. Ik vind het nogal beperkt, als je alleen maar met werken bezig bent, hoe fijn ik mijn werk ook vond. Nu met pensioen is het tijd voor wat anders. Jippie!
 • Maarten Dijkerman

  3 maanden geleden
  Maarten ik moet werken tot ik dood ga wil ik Alles en iedereen afbetaald hebben.
 • Paulien Van den hoogen

  3 maanden geleden
  Voor mij is doorwerken een feestje. Ik ben 66 jaar , na een sabbatical was ik toe aan een Nice job . Vanuit de commerciële sector als regio manager, naar zorgmanager, later als intirim project manager en uiteraard altijd studies gedaan, sinds een jaar in rustiger vaarwater terecht gekomen en werk nu als counselor. En hoop dat nog even te mogen doen ,stoppen met werken en dan?
 • Jan Willem Roos

  3 maanden geleden
  Doorwerken als je nooit een fysiek zwaar beroep hebt gehad, maar dat geld voor de meeste mensen niet en dat is tevens de rede dat mensen er vroeg uit willen en met pensioen willen. Ik geef mensen ook groot gelijk, er is meer te koop in de wereld als alleen maar werken en nog eens werken. Voor de meeste is werken leuk, maar toch een noodzakelijk kwaad en zeker niet meer dan dat. Ik kan mij veel meer leuke dingen bedenken als werken.
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  18

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?